Hjem Fiske Jeanett Bersås har flere følgere enn folk som bor i kommunen sin

Jeanett Bersås har flere følgere enn folk som bor i kommunen sin

Av Daniel

I Hordaland finnes det en koselig kommune som heter Odda. Blandt de snaue 7000 innbyggerene, bor også Jeanett Bersås som har flere følgere på instagram enn Odda har folketall. Og vet dere hva? Hun elsker å fiske! Vi spurte om et lite intervju og hun sa ja.

Bilde: Privat

FA: Du bruker mye av din fritid på fiske. Hvor kommer denne interessen fra?

Faren min sin side av familien kommer fra Rauma. De har holdt på med jakt og fiske i alle år. Derfor ble jeg tatt med på fisketurer fra jeg var veldig ung av. Etter jeg kom i tenårene var det kun ballspill jeg brukte fritiden min på. De to siste årene har jeg vært litt skadet, og trengte noe og fylle hverdagen med, som ga meg glede. Jeg begynte og fiske igjen og ble helt bitt av basillen. Jeg vil nå selv si det har gått litt over stokk og stein når 90 % av drømmene mine består av fisking, og når jeg en lørdagskveld kan sitte foran tv-en med youtube og øve på fiskeknuter sier hun med et smil.

FA: På instagram har du 10k følgere. Det er ikke vanskelig å se at du er mer enn en “feriefisker” . Hva driver deg ut på fisketurene?

Jeg liker action og få adrenalinboost, men samtidig setter jeg veldig stor pris på ro, og komme meg vekk fra all støy i hverdagen. Fisking gir meg den perfekte kombinasjon av spenning og fred.

Hvilken fisk er du mest fornøyd med så langt?

Det husker jeg godt, selv om det ikke er så mye og skryte av. Det var i august 2015. Vi hadde vært og badet i Nordrepollen. Der møtte vi ei koselig dame, som sa vi gjerne kunne fiske i Austrepollen. På vei tilbake stoppet vi der og kasta sluken uti. Det var ikke mange kast med en grønn stingsild, før en lyr på 5.8 kg beit på. Da den nærmet seg land, og jeg så størrelsen på den, begynte hjertet og pumpe. Jeg var jo så klart livredd for å miste den.

Bilde: Privat

FA: Favoritt fiskemetode?
Nå har jeg kun kasta fra land og fisket litt fra båt. Det er kanskje litt mer spennende fra båt, men jeg liker veldig godt å kaste. Jeg har planer om å prøve og lære meg fluefiske. Om jeg klarer og håndtere det, er det fort mulig det seiler opp som nr 1.

FA: Om du kunne velge en fisk, hvilken ville du fanget på sportsfiske utstyr i Norge?
Nå kan ikke jeg akkurat skryte av og ha fanget så mange arter, så de fleste ville vært en WIN for meg. Måtte jeg velge en, så ville det vært kveite.

 

FA: Hvilke mål og planer har du fiskemessig for året 2017?
Dette er litt spennende .Jeg har litt planer, så bare håper alt går i boks. Det jeg ser mest fram til er artsfisketreff i Rosendal. Der håper jeg, og tror jeg skal lære masse av de flinke fiskerene som deltar. Forhåpentligvis drar jeg opp noen nye arter. Det blir muligens en tur på Hardangervidda med ei venninne og får fiska i litt forskjellige vann. Sammen med en annen venninne av meg, Elisabeth, har vi tenkt og prøve fiskelykken i Langfoss i Åkrafjorden. Mye av sommeren vil jeg tilbringe i Åndalsnes. Jeg har hørt rykter om et bra fjellvann med stor ørret der. Håper de gir meg tillatelse til og fiske i det. Da slenge eg på ryggsekk med telt og fyke opp fjellsiden. Jeg håper jeg har lært meg fluefiske til den tid. Ellers blir det en del fisking fra båt

At vi får se mer av denne jenta fremover er det ingen tvil om. Artsfisketreffet i Rosendal som kjøres for tredje år på rad denne sommeren, trekker til seg noen av de beste artsfiskerene i Norge. Vi takker Jeanett for samtalen og ser frem til mer fra henne i tiden som kommer.
Jeanett sin instagram finner du her:

Strossle

Du vil kanskje like dette også

2 kommentarer

Jeanett Bersås på sin første havfiske tur! - Fiskeavisen.no 16. mars 2017 - 17:44

[…] Jeanett Bersås har flere følgere enn folk som bor i kommunen sin […]

Svar
Jeanett Brudeseth Bersås blir vår ambassadør og stiller snart i NM - Fiskeavisen.no 7. september 2017 - 17:35

[…] Brudeseth Bersås er ikke et ukjent navn i fiskemiljøet lenger. Etter vårt første innlegg om henne ,har hun utviklet seg raskere enn de fleste gjør på så kort tid. Det har gått et snaut år […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy