Hjem Fisk til folket Fisk til folket-2 Torsk i karrisaus

Fisk til folket-2 Torsk i karrisaus

Av Daniel

Her kommer innlegg nr to i «fisk til folket» . Målet her er å inspirere til høyere fiskeinntak rundt middagsbordene gjennom enkel og lettspistfiskemat.

De fleste har fått servert fiskepudding eller fiskeboller i hvit saus minst en gang . Ikke noe veldig galt i det. Flere av produsentene lover høyere prosent fisk i produktene sine i dag, men fortsatt er det ikke 100 prosent. Min hensikt er ikke å fortelle deg at du skal boikotte produktene, for det er jo helt klart bedre enn ingenting. Du har uannsett godt av  måltider med ren fisk og det kan du få dersom du i det minste bytter «puddingen» ut med den ekte varen i blandt.
Grunnen til at jeg nevner fiskeboller eller fiskepudding, er fordi at det er det jeg selv ofte har brukt i denne retten.. inntil nå.

Fisk fra frysedisken, fisk fra ferskvaren eller selvfanget.. i denne retten  spiller det sånt sett ikke ingen rolle. Gjør det som passer deg?

Jeg bruker poteter som tilbehør, skinn og beinfri torskefilet, frosne erter, smør, mel, melk og litt løk.

  1.  Potetene tar lengst tid. Skrell, legg i vann, tilsett noe salt og kok dem møre.
    Ps: kutter du opp potetene, blir de raskere ferdig. Kok under lokk.


2. Sausen

Ønsket mengde med smør (ca 50gr i mitt tilfelle) smeltes i en kasserolle. Finhakket løk surrer jeg i smøret før jeg tilsetter et par spiseskjeer mel. Så spes jevningen med litt og litt melk til sausen er slik jeg ønsker den så ha i fiskebuljong (knorr er min favoritt da den løser seg hurtig opp og gir en god smak) .  Trikset for en kremaktig og rund saus er konstant røring. Du vil merke forskjellen !  Sausen bør få koke i ca 8 minutter slik at melsmaken forsvinner.

Før du tilsetter erter og fisk, smaker du til med karri. Smak til slik du selv liker det. Liker du ikke karri, dropp den. Du bestemmer.

Til slutt legger jeg i erter og fiskestykkene som trekkes på ca 90 grader i ca 5-6min. Pass på at du ikke koker gryta for hardt, da ender du bare opp med ei smørje .

Grei og rask middag som tar 20-30min å lage.

Vil du heller bruke ris, bruk ris. Gulerøtter passer også fint som tilbehør. Retten er svært familievennlig. Enjoy ! ?

Raphaelpedersenblogg.wordpress.com

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy