Hjem Fisk til folket Fisk til folket -1 Stekt hyse/kolje

Fisk til folket -1 Stekt hyse/kolje

Av Raphael Pedersen

Noen av mine leserer har ønsket en egen spalte med fiskemiddager.  Her kommer den.

I prosjektet «kan det spises»  tester jeg ut mindre kjente fiskearter som mat. I denne nye spalten vil jeg bruke kjente og lett tilgjengelige fiskesorter. Målet er  å inspirere  til raske og gode fiskemiddager i en travel hverdag.
#Fisk til folket.  Uorginal tittel, men riktig. Dette er min nye spalte via RP-fiskeblogg. 

Ps. Mine «oppskrifter» er ment som en inspirasjon.  Noen liker feks mer salt enn andre. Munnen din er et verktøy, smaksett maten etter din egen gane?

Dagens meny:  Stekt kolje/hyse, potetmos, brokkoli og soltørkede tomater.

Dette gjorde jeg i dag: Ferdigkokte poteter fra gårsdagens middag i gryta sammen med litt smør og melk. Varm opp. Salt og pepper etter smak og mos til ønsket konsistens.

2.  Lettsalt fisken noen minutter før steking og skjær den opp i stykker . Kjøper du fisken fersk i ferskvaredisken, be dem om å gi deg benfrie fileter!

3. Varm opp stekepannen. Husk at du skal steke fisken og ikke koke den. Dersom du legger kald fisk i en lunken stekepanne… ja du vet svaret.  Når pannen er god og varm tilsetter du olje. Oppi med fiskestykkene . Av krydder bruker jeg bare pepper i dag, da jeg allerede har saltet den.

Jeg liker å steke fisken 90prosent av tiden på den ene siden, du ser egentlig ganske enkelt når fisken nærmer seg gjennomstekt. Den skifter farger underveis. På slutten av steketiden snur jeg fiskefiletene rundt og slår av varmen. Slik får den hvilt seg litt før servering.

Brokkoli og soltørkede tomater freses raskt i varm panne med olje. For min del ca 30-40 sekunder, da jeg liker god tyggemotstand i brokkolien. Vil du ha det mørere, ja da steker du mer?

Hele opplegget tar ca 15-20 minutt og smaker knallgodt! For min del trengs ikke noe saus i denne retten. Potetmosen er kremaktig og de soltørkede tomatene lager en knallgod smak til fisken. Ps:  De her er bra!

Så en «dryss» med litt god ekstra virgin olivenolje. Done! 

Raphaelpedersenblogg.wordpress.com

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy