Hjem FiskeFluefiske Sørum 22.01.2017

Sørum 22.01.2017

Av Daniel

Etter noen lange dager i sengen og på sofaen med en seig manflu fikk jeg lurt med meg Sunniva til å bli med på en rekognoseringstur til Sørum. Det har kommet meg for øre at det er en sideelv fra Glomma som huser mye Gjedde i et stille område nederst. Med min håpefulle entusiasme tenkte jeg at det kanskje er noen Harr litt lenger opp i elva. Det ryktes store Harr i noen av disse sideelvene. Jeg pakka med meg nymfestanga, snella og et par bokser med nymfer. Både jignymfer, tsjekkiske nymfer og noen bloodworms. Siden vi skulle ut og traske på bondelandet turte jeg ikke å ta med femivaderne mine. Neida. Et eller annet sted i hodet mitt hadde det dannet seg et inntrykk av hvordan det så ut langs den usette elven, og i de bildene kunne jeg fint komme til uten vadere. Det var feil.

Så vi parkerte langs hovedveien. Elven var ikke så mye mer enn en bekk. Med is på sådan, men det var fine jorder nedover i retning Glomma, så vi tusla nedover. Bikkjene løp, og jeg holdt et foredrag om nymfefisking og Harr. Etter å ha forsert et par gjerder ser jeg en bru, og hører det risler i åpent vann. Endelig.

Etter å ha rigga nymfestanga og retta lina. Slenger jeg på en tsjekkisk nymfe som er rosa med rødt hotspot som dropper og en jålete lilla og rosa kreasjon på en jigkrok som anker. Jeg tror Sunniva fikk en god innføring i forskjellene på disse også.

Det var mye is på den ene siden og busker på den andre. Jeg valgte buskesiden og tusla gjennom krattet mens jeg bannet lett. På første “kastet” fikk jeg et overhengende buskas. Etter å ha rydda litt skog og begynt å forstå hvor jævlig dust jeg var som ikke hadde tatt med vadebuksene mine fikke jeg ut noen nymfer. Etter to kast så satt de fast og jeg mistet begge. Jeg fikk balansert meg ut på en stein som så vidt tittet over vannskorpa og det var ikke is på den, fikk på et par nye nymfer. Denne gangen en lilla som dropper og en rosa med gullhode som anker. Men det var klin umulig å komme til ordentlig uten å vade. Ikke nok med at jeg hadde kommet meg uti med vadebenklær, men vadestøvlene har jo studs så jeg kunne også gått trygt der det var is.

Så siden kortlinenymfeteknikken var vrien å få til så prøvde jeg å la nymfene gå litt med strømmen. Det er ikke så lett med to nymfer og en nymfeline som går rett til bunns, så jeg mistet to nymfer til. Jeg bestemte meg for å stikke lenger nedover for å se om det var et mer egnet sted, men på vei inn til tørt land skle jeg uti vannet og var brått klissvåt på begge føttene. Da var det bare å avbryte Sunnivas hundestell og komme seg opp til bilen. Men holder varmegradene seg så er jeg tilbake neste helg. Med vadere!

_-bård-_

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy