Hjem Fiske Karibien vs Nord-Norge

Karibien vs Nord-Norge

Av Redaksjonen

I år satte Corona-pandemien en effektiv stopper for Sportsfiskelinjas årlige drømmetur til Belize og det Karibiske hav. Men elevene visste råd og arrangerte sin egen drømmetur – til nord Norge!

-Vi så fort at det ikke ville bli mulig å arrangere drømmeturen vår til snø øde øyer i det Karibiske hav dette skoleåret, forteller fiskebiolog og sportsfiskelærer Eskil Røkke på Sportsfiskelinja.

Kreativ tenking og positive engasjerte elever kastet seg rundt og begynte å undersøke muligheten for en smittevernsvennlig drømmetur – til Nord Norge. 

For litt over tre uker siden satte elevene nesa nordover fra skolen som ligger like ved fjorden på Inderøya i Trøndelag. For anledningen hadde de leid en stor bobil med sengeplass til alle sammen. Elevene møtte med negative coronatester og ferdig pakket for et tre uker langt eventyr i nord Norge. 

Første etappe gikk til et område vest for Mo i Rana i Vefsnfjorden, et område kjent for grov sjøørret. Det bosatte elevene seg på ei strand på veien ut til Sandnessjøen og begynte jakten på sjøørreten. Det kalde været satte en liten demper på fiskinga men noen open eksemplar ble lurt opp i kløpet av oppholdet. 

Videre gikk turen nordover til Saltstraumen. Here sto kystmeite og landfiske etter kveite, sei og torsk på timeplanen. Elevene hadde hellet med seg og fikk fiske to dager i Saltstraumenområdet i strålende vårvær. Det ble fanget litt fisk men de store eksemplarene uteble. Kanskje dukket de opp lengre nord?

Turen gikk så videre opp til Nordic Sea Angling i Nappstraumen. En camp som forøvrig drives av tidligere sportsfiskeelev Jørgen Zwilgmeier. På grunn av pandemien var campen tom og elevene kunne boltre seg med kveite og skreifiske i fantastiske Lofoten helt alene. Her kom også turens første kveiter opp og gruppen fant en del skrei da de fisket langt til havs på nordvestsiden av Lofotveggen. 

Etter Lofoten satte sportsfiskeklassen kursen lengre nord og klarte akkurat å unngå en liten storm som kom inn over Lofoten. Turen gikk opp til den lille samiske bygda Masi som ligger mellom Alta og Kautokeino og så videre fire mil inn på Finnmarksvidda på snøscooter på jakt etter storrøye. Gruppen fikk grundig guiding av lokalkjente og klarte å lure opp noen flotte røyer i løpet av dagene på vidda. Det ble servert røye til frokost, lunsj, middag og kveldsmat. 

Selve indrefileten på turen ble imidlertid åtte dager hos Big Fish Adventure på Sørøya hvor fokuset var STOR fisk. Sørøya kalles jo «storfiskens rike» og det er ikke uten grunn. 

Det ble mange og store fisk Det tar for lang tid å beskrive alle fangstene men elevene fikk være med på å lande kveite på over 90 kilo, flere rundt 45 kilo, mange mellom 20 og 35 pluss masse småkveiter. Totalt endte elevene opp på over 100 kveiter på noen dagers fiske! Det er helt rått!

I tillegg ble det kanonfangster av steinbit og av skrei. Største skrei ble på 32 kilo og det ble tatt mange på mellom 20 og 25 kilo. 

Så, hva er best av studiereise til Belize eller til nord Norge? 

Ja takk, begge deler, gliser sportsfiskelærer Eskil Røkke som neste skoleår planlegger to studiereiser for klassen sin. En storfisktur opp til Sørøya og en drømmetur til Belize!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy