Hjem Fiske FeFo begrenser laksefiske for tilreisende

FeFo begrenser laksefiske for tilreisende

Av Redaksjonen

Stans av årets laksefiske i Tanaelva gjør at det forventes økt pågang på elvene FeFo forvalter. Styret i FeFo vil derfor begrense tilgangen til laksefiske for bosatte utenfor Finnmark.

– Bakgrunnen er at vi sammen med våre forpaktere er bekymret for laksen. FeFo skal forvalte bærekraftig og sikre at bosatte i Finnmark har den sterkeste retten til naturgodene. Laksefisket i Tanaelva er omtrent like stort som i alle FeFo sine 64 vassdrag til sammen. Når laksefiskerne fra Tanaelva skal finne et annet sted å fiske, kan det føre til utilsiktet høyt fisketrykk og fare for overbeskatning og opplevd trengsel i FeFo-elvene, sier styreleder Kurt P. Wikan i FeFo.

På et ekstraordinært møte 4. mai 2021 vedtok styret i FeFo at lokale forpaktere kan sette begrensing på antall kort som selges til tilreisende utenfor Finnmark. Begrensingen vil gjelde for de vassdragene som FeFo har fiskeretten i, og som ikke allerede har begrensninger på sitt fiskekortsalg.

Totalt omsatte FeFo-lakseelvene fiskekort for 13,22 millioner i 2020. Tre av fire kroner fra omsetningen blir igjen hos forpakterne i Finnmark.

– Vi tror det fortsatt er mulig å ha en bærekraftig økonomi for våre forvaltere. De gjør en viktig jobb for å holde elvene i god stand og skal bidra aktivt til at disse endringene blir bærekraftige både økonomisk og biologisk, understreker Wikan.

Innbyggerne i Finnmark betaler mindre for fiskekort enn laksefiskere utenfra. Prisene er blant de laveste i landet. I motsetning til andre laksefiskere har de også rett til sesongkort i sine nærmeste lakseelver.

Begrensingene for tilreisende sitt laksefiske vil gjelde for 2021.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy