Hjem FiskeHavfiske Kjempekveite tatt på stang.

Kjempekveite tatt på stang.

Av Redaksjonen

Dette er vel ikke sommerens største kveite, og den blir sikkert ikke den siste. Daniel Andre Halvorsen Høynes fikk i alle fall sin største, så det var en lykkelig fisker Fiskeavisen har vært i kontakt med i dag. Her får du historien med både film og bilder.

Daniel var i går kveld ute og fisket etter kveite. Dette var ikke første gangen. Han har tidligere fått fine kveiter mellom 8 og 15 kilo. Derfor var det også til disse fiskeplassene han dro først. Denne kvelden var det ikke tegn til fiske på disse stedene, så da var det bare å prøve lykken et nytt sted. Han fant en plass med en dybde på 70 meter, som var nytt for han, da alle tidligere kveiter er tatt på rundt 20 meters dybde.

Etter å ha prøvd en liten stund, er han usikker på om dette egentlig er noen god plass. Ikke et napp, ja ikke en antydning på at det er noe fisk der nede.

Les også: Da Lasse fikk sin første kveite?

 Han får da en melding fra Rainer, om han vil være med inn til Mjøsundet, for å prøve der.

-I det jeg står med telefonen og skal til å si at jeg kommer, smeller det til i stanga. Stram line, og en tupp som står helt urørlig, og æ tenker «Ka faen gjør æ no».

Daniel tar en telefon til Rainer og Trond. Det er godt å kunne støtte seg på noen med litt mer erfaring, når man frykter man har noe kjempestort på kroken.

De i den andre båten får en klar melding om at de må komme med en gang, for Daniel har fått noe kjempestort på kroken.

 -De kom etter 5 minutter, og det var de lengste 5 minuttene i hele mitt liv, forteller en lykkelig Daniel til Fiskeavisen.

Når hjelpen var på plass, begynte en times kamp med å få denne enorme fisken opp til overflaten. Først pumpet han fisken opp til 30 meter. Deretter tok fisken turen ned til 70 meter igjen. Og slik gikk det noen turer. Både fisk og fisker begynte etter hvert å bli slitne.

Nå er alle klar for å få kontroll på denne fisken. Kveita pumpes mot overflaten, og mannskapet er klar med tau for å sikre den. Når fisken kommer opp under båten, og Rainer skal få løkken rundt sporen på fisken, blir han litt for sein. Fisken raser på nytt, tauet blir strammet litt for sent, og fisken stikker på nytt ned på 70 meter.

Et desperat siste forsøk, med bremsen på maks, og en stang som ble utfordret på det meste, kom fisken til overflaten. Da hadde hjelpemannskapet på nytt gjort klart et tau for å sikre fisken. Denne gangen gikk ting bedre, og kveita ble sikret med et tau rundt sporen.

-Endelig fikk jeg den kveita jeg har drømt om å få på stanga. Dette har jeg ventet på lenge, forteller Daniel.

De gikk mot land for å få fjernet jiggen, og gjort en skikkelig måling.

 Kveita målte hele 225 centimeter, som i henhold til tabellene tilsier en vekt på 157,1 kilo.

 Det ble da også tatt en del bilder, for minner må man ha av en slik opplevelse.

 -Fisken ble håndtert pent hele tiden, for kveiter over 200 centimeter skal tilbake i sjøen igjen, død eller levende, forteller Daniel.

 De lot fisken ligge og hvile på 1 meters dybde noen minutter, før de dro henne ut på dypere vann, der hun seilte vakkert ned mot bunne igjen.

Stangen som ble brukt var en PENN Overseas PRO. Snellen var også fra PENN, det var en Squall 50LD. På snella var Fireline Grenn 0.39, med en bruddstyrke på 27,7 kilo. Fisken gikk på en Giant JIG 510 gram, med en stinger.

Fiskeavisen takker for en fin historie.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy