Hjem ANNONSØRINNHOLD Så enkelt finner han fisk med ekkolodd

Så enkelt finner han fisk med ekkolodd

Av Annonse

ANNONSØRINNHOLD

Rustet med både bedre teknologi og flere funksjoner er dagens ekkolodd både billigere, bedre og enklere å bruke, selv for de som aldri har tatt hjelpemidlet i bruk før nå. Å finne fisk har rett og slett blitt en lek.

Årets sommer blir annerledes for oss alle, men den mye omtalte norgesferien må ikke bli noe dårligere for den grunn. Muligheten til å tøffe rundt, opp og ned norskekysten, er en man som fisker gjerne vil gripe med begge hender. Kanskje er det også tid for å investere i et ordentlig ekkolodd?

Foto: Lowrance

Ekkoloddets univers er vidt, og mulighetene er mange. Det er nesten bare fantasien og lommeboka som setter grenser for hva som kan integreres i et system. Men trenger man virkelig alt det for å finne fisk? Svaret er så klart nei. Det er en myte at det er en dyr investering å kjøpe ekkolodd til båt. At ekkoloddene er vanskelig å bruke er heller ikke riktig. Det beviser Lowrance med ekkolodd-nyheten HOOK Reveal.

– Å ha masse utstyr du ikke vet, eller interesserer deg for hvordan du skal bruke, gir som oftest bare frustrasjon. Det ser ultrafett ut på vannet, men resultatene og gleden uteblir, forteller Dag Røberg, Ambassadør for Lowrance i Norge.

– Lowrance har to modeller vi gjerne anbefaler til de som skal ha sitt første ekkolodd; nummer en er Lowrance Hook Reveal, fortsetter han. 

Perfekt for førstegangsbrukere

Med spesielt to funksjoner presenterer Lowrance HookReveal seg som en åpenbaring for førstegangsbrukere av ekkolodd; FishReveal og Genesis Live Real-Time mapping hjelper deg med fokusere på det som er viktigst – å få fisk. 

Med FishReveal gjør Lowrance det mye lettere å finne fisk. Når ekkoloddet får øye på fiskelignende skapninger i havet eller vannet under og rundt båten, lyser de opp på skjermen, slik at de blir umulig ikke å legge merke til. Samtidig får man det Lowrance allerede er kjent for; de høykvalitets ekkoloddbildene av resten av havbunnen. 

Foto: Dag Røberg

Kombinerer man FishReveal med Genesis Live Real-Time mapping blir fisketuren virkelig en lek. Genesis Live gir deg muligheten til å lage egne høykvalitets kart av området du fisker på i sanntid. Samtidig kan du lagre kartene for fremtidig bruk. Da blir det også enklere å komme seg ut på vannet eller havet neste gang du skal på tur – med mye bedre kontroll på egne fiskeplasser.

Ambassadør Dag Røberg har brukt Genesis Live for å lage eget kart av havbunnen.

Det er disse to funksjonene som skiller HookReveal fra andre, billige alternativ innenfor ekkolodd, rett og slett fordi de som oftest bare er å finne i dyrere modeller. Slik blir også Lowrance HookReveal den perfekte veien inn i en verden av utallige alternativ. 

– HookReveal har to funksjoner du også finner på dyrere ekkolodd; Fish Reveal som gjør det enklere å skille ut fisk på Downscan, og Genesis Live som lar deg lage egne dybdekart for favorittfiskeplassen din, sier Lowrance Ambassadøren. 

Disse funksjonene åpner også et hav av andre muligheter. Ekkoloddet har innebygd minnekortleser, som betyr at det er fullt mulig å bruke sjøkart fra blant annet Cmap og andre kartdelingstjenester, som for eksempel C-Map Genesis Social Maps; et brukergenerert kart hvor andre ekkolodd-brukere kan hjelpe deg i din egen jakt på bedre fiskeforhold. 

– Her kan du laste opp egne logger til en database og få igjen kart basert på logger fra mange brukere, sier Røberg. 

Det har også vært viktig å gjøre prosessen av oppsett så enkelt som overhode mulig. Det skal ikke være enklere enn det må være å komme i gang. 

– I esken finner du det du trenger. En skjerm med monteringsbøyle, strømledning med sikring, og ekkoloddgiveren. Skjermen betjenes med trykknapper, forklarer Røberg. 

Røberg viser oss hvordan Fish Reveal får fiskeekkoene til å lyse opp med Downscan.

Ekkoloddet kommer med tre forskjellige skjermstørrelser; 5-tommer, 7-tommer & 9-tommer. Slik får du muligheten til å velge et ekkolodd som passer rett inn i båtens interiør. 

Røberg understreker samtidig at det finnes en kneik man må overkomme for at systemet skal fungere normalt; nemlig det å finne riktig giver. Hook Reveal kommer faktisk med tre forskjellige; Tripleshot, HDI 83/200 og HDI 50/200. De passer alle best i forskjellige forhold. 

Tripleshot gjør det blant annet enklere å skanne mer sjøbunn på en gang, samtidig som den egner seg best på grunt vann. HDI 83/200 har gode egenskaper på dypere vann, som for eksempel langs kysten eller i innsjøer, og HDI 50/200 gjør det godt i samarbeid med Hook Reveal når man skal jakte stor fisk på dypet. 

Veien videre

Om du er klar for å ta steget videre i den store verden av ekkolodd er Røberg samtidig klar på hvilke retning du burde gå. 

Neste steg er Lowrance Elite Ti2. Her finner du samme funksjoner som på Hook Reveal, pluss noen flere godbiter, sier han. 

Elite Ti2 har mange av de samme funksjonene, men er utstyrt med touch-skjerm, mulighet til kobling mellom flere skjermer via wifi, og mye annet, som det å hente data fra påhengsmotoren. 

– Hvis man kun skal ha en enkel enhet, og ikke har planer for nettverk, er den største forskjellen på Hook Reveal og Ti2 hvilke ekkoloddgivere de er kompatible med. Mens Hook Reveal er ganske låst mot de tre giverne vi har snakket om tidligere, finnes det et bredere utvalg til Ti2, forteller Røberg. 

For eksempel finnes det en storebror til Tripleshot-giveren i Hook Reveal. Den heter Active Imaging 3-1. Hos Tripleshot er det snakk om relativt små dyp, mens det hos Active Imaging 3-1 gir mulighet til kombinasjon av godt skannede ekkolodd ned og ut til sidene, i tillegg til 2D-element som matcher HDI 83/200. 

– Det finnes også kompatible givere som presterer meget godt på større dyp, avslutter han. 

Om Hook Reveal er han klar i sin tale;

– Vi har ikke sett en innstegsmodell som dekker behovet vårt så godt som denne. 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

2 kommentarer

Slik fungerer Bjørn Tores ultimate fiskesystem - Fiskeavisen.no 1. oktober 2020 - 14:39

[…] Les også: Så lett finner han fisk med ekkolodd […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy