Hjem Fiske Laks på over 8 kilo hoppet opp i båten

Laks på over 8 kilo hoppet opp i båten

Av Daniel

Svenn Bergquist fra Stokmarknes hadde tenkt seg til hytta for å øse båten tom for vann etter alt regnværet. Han forventet likevel ikke telefonen han fikk fra sin hyttenabo Odd Roger Dahl, som kunne fortelle at noe helt spesielt hadde forvillet seg ned i båten.

Når fiskeavisen slår på tråen kan Svenn fortelle en ordentlig nord-norsk røverhistorie. Smått spesielt var det dog at historien skulle vise seg å være sann.

For Svenn hadde tenkt seg til hytta, som ligger innerst i Kanstadbotn, ikke langt fra Løddingen. Likevel bestemte han seg for å stikke innom en annen hytte, denne midt på Hamarøy. Hamarøy Jeger og Fiskeforening forvalter deler av området og de hadde fått lov til å sette garn. I det de ror ut, ringer telefonen.

Det er Odd Roger Dahl som slår på tråen, som forteller at båten ligger veldig dypt. Han spør om han skal gå bort å øse den litt, noe Svenn selvfølgelig ikke sier nei til.

Før samtalen er over blir forbindelsen dårlig; og når Odd Roger ringer opp igjen, har han noe smått utrolig å fortelle.

– Det svømmer en laks på 8-10 kilo rundt i båten, hva vil du vi skal gjøre med den? Ta den opp? sier Odd Roger. 

– Nei vi kommer til hytta i morgen og tar den selv, svarer Svenn.

Svenn forteller at han fikk litt sjokk når han så den store laksen svømme rundt omkring i båten. Han tror selv at årsaken til at den ikke hadde kommet seg ut, var at det var for lite vann til å hoppe.

Foto: Privat

– Det er en liten elv innerst i fjorden der det er tatt laks på 13 kilo for mange år siden. Vi har også sett mye sjøørret og laks som har gått opp. Når vi sitter på en knaus bortenfor hytta, kan vi se en del laks som er oppe og hopper, beretter Svenn.

Båten ligger utenfor elveutløpet, rundt 40 – 50 meter fra land når det er høyvann. Laksen som hadde forvillet seg opp i båten skulle vise seg å være en hannlaks på 8.2 kilo.

Svenn og familien vil røke laksen, slik at de har noe godt pålegg til jul.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy