Hjem MatlagingFisk Hva med en litt utradisjonell taco versjon?

Hva med en litt utradisjonell taco versjon?

Av Daniel

Den siste tiden, har jeg jobbet masse sammen med Øyvind Næsheim. Han er er råtass på kjøkkenet, og gjør ting med fisk som er helt magisk! Jeg finner selvfølgelig masse inspirasjon, når jeg ser ham trikse frem mye spennende på kjøkkenet sitt.

(Innlegget er hentet fra rpfiske.com)

Her om dagen hørte jeg en reklame fra en matbutikk, som ramset opp en haug med forskjellige typer taco. Men denne har de garantert ikke!

Jeg skal påta meg æren for ideen her, for dette er noe Næsheim serverer kundene sine ( da i en mye mer utviklet og bedre versjon enn min)

Men ut fra inspirasjon hentet fra ham, prøvde jeg meg selv i dag. Og jaggu ble det ganske spennende!

Jeg brukte: Laks, torsk og sei. Sushi ris, noriblader, chilimajones, tempuramix, purreløk og rødløk.

Vil du gjøre noe litt ekstra for gjestene dine, prøv dette som en snack eller forrett.

1. Kok opp sushi ris, slik at den får kjølt seg godt ned når den skal brukes ( se på pakken)

2. Friter noribladene (jeg en i 4 biter) 120grader i oljen, og maks 5 sekund- gav meg et sprøtt og ubrent resultat. Legg dem straks på grovpapir og form dem som tacoshell.

3. Kutt opp fisken i ønsket biter.

Siste bildet er filetene fra seien. Her har jeg bare skåret ut beinet i midten, før jeg kuttet dem opp i passende stykker.

Chilimajones: Enkel versjon. En pose med majones, smak til med en bra chilisaus/ketsjup 

Her er chilimajo, sushiris ( smaksatt med riseddik, sukker og salt) samt hakket purre og rødløk.

Så er det bare fisken igjen da.

Pass på at oljen er 120-130 grader varm. Gjør klar tempuramiksen (se på pakken). Dypp fisken i litt mel, rist av overflødig og dypp dem i miksen før du friterer. I mitt tilfelle tok det et par minutt til fisken var gjennomstekt og hadde en sprø tempura skorpe over seg.

Sprøtt noriblad, formet som et tacoshell. Sushi ris, chilimajo, fisk og løk på topp. Gode smaker i munnen!!

NB: Jeg anbefaler dette som en snack eller forrett, og noe som garantert vil bli en “snakkis” rundt middagsbordet!

Give it at try;)

Råvarene koster litt, men til et hyggelig selskap er det verdt det! Det tar heller ikke lang tid å lage denne:)

Vh Raphael

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy