Hjem Intervju Livet er best ute! Vi tok en prat med Cecilie Andersen

Livet er best ute! Vi tok en prat med Cecilie Andersen

Av Raphael Pedersen
Natur og friluft er populært i Norge. Det er en fryd å få intervjue så mange som har denne fantastiske lidenskapen. I dette innlegget tar vi en prat med Cecilie Andersen (32) fra Bogafjell i Rogaland.

Foto: Instagram profilen hennes

 Kan du fortelle litt om deg selv?
Cecilie heter jeg. Singel mamma, som bor på Bogafjell med mine 2 jenter på 6 og 7 år. Særdeles glad i fjellet. Jo høyere jo bedre. Bruker det meste av fritiden min med sekk, telt, sovepose og fiskestangen på ryggen. Humøret er alltid på topp.
Hva er det som gjør at du er så glad i naturen?
Friluftsliv har  alltid vært ein del av livet mitt, men før ungene ble født, var det en kombinasjon av trening og det å være i naturen. Fra tidlig ungdom jogget og sprang jeg i fjellet. Når jentene ble født, har alltid fokuset vært å gjøre de kjent med villmarken. Fiske, friluftslivet, og lek i naturen. Det å sove ute, både i bra og dårlig vær, nyte utsikter og flotte sol opp/ ned- ganger er veldig viktig for meg i oppdragelsen av jentene mine. 
Når begynte du å ta med deg jentene på tur?
Når de var like over 2 år, begynte jeg å ta dem med på teltturer. I 4-5 års alderen begynte de virkelig å nyte turene. Allerede på denne tiden var de godt vant til sovepose, hele året! I dag velger de ALLTID telttur om de får velge helge-aktivitet. Og ja, fiskestangen  er også alltid med, forteller hun stolt.

Ine (6) Berger kveldsmaten.
Foto: Cecilie Anderesen

Alltid gøy med fisk:)
Thea (7)
Foto: Cecilie Andersen

 

Jenter på tur:)
Foto: Privat

Fiske er bra, det liker vi selvfølgelig ekstra godt! Er det helst dere tre som drar på turene alene?

Mye oss tre, men noen ganger har de venner med seg, eller jeg har med. Er de hos faren, drar jeg med venner.

Hva klarer du deg ikke uten, når du drar på tur?
Hengekøyene er et absolutt must!!! Både på turer med og uten ungene. Fjellsko har jeg masse av, men er det bløtt.. er det Crispi skoene som holder best. Fottøy er viktig! Ellers er jeg jo forelska i reinsdyrskinnet mitt som jeg arvet etter min far.
Har du noen tips til andre foreldre som vil få med seg ungene ut på tur?
Jeg tror at det å la de oppleve komfort og masse hygge fra starten på turene er lurt. Ikke tvinge dem til å for eksempel bære tungt. Det å finne på masse kjekt, gjemsel, klatring, eventyr osv. Mine barn setter veldig pris på at vi ligger i soveposene, mens jeg leser eventyr for dem før legging. Alle barn er ulike, men vi som foreldre kjenner dem best. Gjør det til noe positivt, og dette er jo positivt. For oss er det også viktig med litt ekstra godt å spise/drikke på turene, det hører jo med. Forteller Cecilie til Fiskeavisen.no
Har du noe sted hvor folk kan følge med på turene dine?
Jeg startet akkurat en blogg, den er bare noen dager gammel. Men planen er jo selvfølgelig å legge ut om turene her. Ellers har jeg som de fleste andre Instagram.  (Trykk på “blogg” og “Instagram” for å komme til sidene)
Kjekt at du ville stille til et lite intervju med oss. Det er en fin oppdragelse du lærer barna dine. Vi ønsker dere masse flotte turer videre! – Fiskeavisen.no 

Foto: Privat

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy