Hjem Fiske Nå kan du få laks i hovedstaden

Nå kan du få laks i hovedstaden

Av Martin Tilrem

Det har gått fem år siden klorutslippet i 2011, som utraderte livet i Akerselva. Hele 6000 liter klor lekket ut fra Vann fra Vann- og avløpsetaten i Oslo. Nå virker det endelig som elven er på vei tilbake, til stor glede for både fiskeglade, og mindre interesserte.

Fisket i Akerselva åpnet nemlig klokken 06.00, 1 Juli, og for første gang på fem år er det nå mulig å fiske etter villaks og sjøørret i indre by. Det er ikke veldig mange hovedsteder rundt omkring i verden som kan by på det samme, for å si det slik.

Bjørn Torp, leder i OFA forteller til aftenposten at han allerede har fått meldinger om fangster, selv om det bare dreier seg om småfisk. Dette kan du lese mer om på aftenposten her.

Det er mulig å fiske laks i Akerselva fram til september, og denne sesongen blir derfor en slags test-sesong.

Så om du bor i byen trenger du ikke lenger dra langt for å fiske laks, selv om Akerselva er kjent for å være en ganske treig elv når det kommer til akkurat dette. Om du får fangster, og er aktiv bruker av instagram, råder vi deg til å tagge #fiskeavisen på bildene dine, slik at vi kanskje kan legge dem ut på våre facebook sider, og på vår instagram bruker.

Andre elver i nærheten av Oslo hvor du kan fiske laks er Sandvikselva, Gjersjøelva og Lysakerelva, så det er bare å komme seg ut.

Og om du ikke får fisk, er turen vanligvis alltid verdt det. Se bare episode 2 av Fiskejegerns lakseblogg 2016 her.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Stig inge 3. juli 2016 - 16:10

Og konsekvensene for de som var ansvarlige for å utrydde alt liv i elven var??

Svar

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy