Hjem Fiske Nattes første laks er på land

Nattes første laks er på land

Av Redaksjonen

Den offisielle laksefiske åpningen starter som kjent første juni. For ordens skyld er det noen andre elver som åpner litt før. For laksefiskerne, så er første juni rene julaften, nyttårsaften og 17-mai på engang. Fiskerne har ventet hele 9 måneder på denne dagen. I natt var den store «dagen» her. Noe Geir Amdam og Emil Auren satt stor pris på. De fikk nemlig åpningens første laks.

Øverste bilde er tatt av; Ingrid Fiskum Hagerup

Det tok ikke mange minuttene før årets første laks var ombord i båten til Geir Amdam og Emil Auren, fiskerne fisket ved Grande Gaard i valdet Melhus. Klokken skulle ikke tikke mer enn 00:10 før laksen var ombord i båten. Vekten som ble først offisiell var 7 kg, men etter litt veiing viste vekten 8100 gram.

Det tok ikke mange minuttene i fjor heller, før den første laksen var på land på Grande gaard.
Fiskeavisen, gjorde selvfølgelig en sak på den som du kan lese her

Emil som var roer for Geir forteller på land at han synes det var kjempeartig.
– Det var deilig å få den første fisken på land, forteller han til Fiskeavisen.no
Stemninga sammen med fiskerne under slike opplevelser er ubeskrivelig, forteller han videre.

Anne Ovidie Hagerup som er stolt grunneier og svigermor til Emil, syntes det var stas at det beit så fort etter at klokken bikket midnatt. Det er alltid spennende på åpningen, for å se hvor det biter først sier hun.

Alle var spente på når første laksen skulle bite, da første laksen biter blir alle som står på land giret og gleder seg over fangsten, forteller Ingrid Fiskum Hagerup til Fiskeavisen.no


Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy