Hjem Fiske Ørretbonaza på Mjøsa

Ørretbonaza på Mjøsa

Av Redaksjonen

Natt til torsdag vil med all sannsynlighet leve videre i minnene til Kent, Cindy og Arild. 23,6 kilo fordelt på 9 stykk ørret var fangsten nattemørket hadde å by på. Fiskerne hadde alle lang fartstid på Mjøsa, men ingen av dem har noen gang opplevd noe lignende.

Når vi ringer Arild Falkfjell fra Team Falken sent på kvelden, sitter han og tenker tilbake på den flotte natta han akkurat har opplevd. Med en Cognac i den ene hånda, og fiskeavisen på tråen i den andre, tar han oss med gjennom nattens begivenheter, og de hemmelighetene Mjøsa hadde bestemt seg for å dele akkurat denne gangen, bortgjemt under måneskinn og nattetåke.

Arild er en stor tilhenger av å ha med seg folk ut på Mjøsa, og mener alle burde få oppleve det vakre med å komme seg ut. Ikke minst for å nyte de flotte inntrykkene rundt seg, som himmelen, lyset, og selve opplevelsen av å befinne seg på Norges største innsjø.

Kent og Cindy Skaje var det som fikk være med Arid ut akkurat denne kvelden. Kent og Arid hadde hatt båt ved samme brygge en god stund, og hadde pratet en del om å dra ut sammen. Ettersom forholdene var på den kjølige siden denne mai-kvelden, falt valget på Arilds båt.

Kvelden skulle deles opp i tre etapper, slik at de fikk testet ut flere forskjellige fiskemetoder. Først ble Apex og laue agnet opp. Da mørket kom sigende ble det byttet ut med metall. Tasmanian Devil ble servert til frokost.

Ørret på 3,1 kilo -Foto: Privat

Turen gikk først til østsiden av Helgøya. Stengene var da utstyrt med Apex og laue, og var i vannet ved 20:30 tiden.

-Første tok på rigg og en Apex rundt klokken halv ti. Cirka samtidig fikk vi en på en laue. Begge fiskene var under minstemålet, forteller Arild til Fiskeavisen.

Når mørket kom over innsjøen var det tid for etappe to, metall ble satt på.

-Noe av det vi satte på var Devon og Spin craft, som hadde en veldig spennende gange, konstaterer Arild.

Han kan også fortelle at de fikk to ørreter på 2,4 kilo og 2,6 kilo i løpet av natten. Begge fisken tok ved overflaten.

Deretter var det duket for etappe tre. Tasmanian Devil var festet til snøre og bevegde seg sømløst under vannoverflaten. Da klokken nærmet seg halv fire, smalt det på taket på båten til Arild.

-Vi hørte et kraftig smell på taket og alle tre ombord ble nesten sittende fast i døra på vei ut. Jeg pleier å stramme bremsen strammere enn de fleste, og denne fisken tok minst 100 fot snøre på første utras, forklarer Arild.

-Jeg kjente på stang og forstod at dette var en stor fisk, så jeg ga stanga til Cindy, slik at hun fikk æren av å sveive opp.  Det er viktig for meg at de som er med på tur får oppleve storfisk.

Da Cindy hadde fått opp ørreten, rundt 15 minutter senere, måtte den selvfølgelig veies. Det skulle vise seg å være vanskelig i bølgeskvulpet på Mjøsa. Vekta svingte mellom seks og åtte kilo, før de fikk lagt båten rett. Da endte vekten på 7,52kilo og hele 82 centimeter.

Ørreten ble pent satt tilbake i Mjøsa. Det hele kan du se i videoen som ligger her: https://www.facebook.com/354669282055465/videos/2233027606752998/

Ørreten på 7,56 kilo og 82cm – Foto: Privat

Det tok ikke lang tid før det satt enda en ørret på stanga. Denne på 4,4 kilo. Også denne ble tatt på overflaten.
– 6 av 9 fisker tok i overflata.

Hele ni fisker på totalt 23,6 kilo ble fanget denne natten, 21 av dem ble satt ut igjen. En av ørretene hadde sugd kroken for langt inn og blødde kraftig. Uansett hva du fisker med er det risiko fot at innsuget til fisken drar korken for langt inn. Da er det ikke forsvarlig å sette den ut igjen.

Ørreten på 4,4 kilo – Foto: Privat

Arild forteller at kvelden aldri hadde blitt en realitet uten åpenheten i Hamar Fiskeforening.
– I foreningen deler alle erfaringer og tips, noe som var med på å gi så bra fiske i natt.

Han innrømmer også at elektronikken ombord spilte en større rolle enn det han tidligere ville ha trodd.

-Jeg hadde aldri dratt til områdene vi fisket om det ikke var for elektronikken, røper han.

– Jeg har Lowrance HDS Carbon 9 og 12 i båten. Jeg bruker sidescan / Downscan flittig De to bildene over har flere trekk som ligner. Begge har ført til Punding (ørret på over 6 kilo) like etterpå.

Sjekk gjerne ut Team Falken på Facebook for streaming fra turer og noe tips og triks.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Punning tatt på "fiskefølelse" - Fiskeavisen.no 6. mai 2020 - 20:33

[…] Les ogå: Ørretbonaza på Mjøsa […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy