Hjem Fiske Tatt for juks i fiskekonkurranse

Tatt for juks i fiskekonkurranse

Av Redaksjonen

Foto: Jason Fischer

Under en fiskekonkurranse på Lake Erie, som ligger i Cleveland i USA, ble 2 fiskere tatt for juks under helgens avsluttende konkurranse Lake Erie Walleye Trails (LEWT)

Fisken det ble fisket etter i LEWT er walleye, som ligner noe på vår hjemlige gjørs.

Det var ikke før etter at fiskene var veid, og vinnerne kåret, at LEWT sin turneringsdirektør Jason Fischer, som forøvrig også er politimann, fattet mistanke til at noe kunne være galt.

Jason fikk tak i flere representanter fra arrangøren, og det ble tatt en stikkprøve ved å åpne en av fiskene. Her ble det funnet en blykule i fiskens mage.

Når de åpnet de resterende fiskene, viste det seg at det var det samme på alle fiskene. De hadde i tillegg til over 3 kilo med blykuler, også fylt fiskene med fiskefileter.

Chase Cominsky fra Hermitage, Pennsylvania og Jake Runyon fra Cleveland, Oihio trodde de hadde vunnet konkurransen. Slik gikk det ikke. De skal vel være lykkelig for at den oppstandelsen som ble etter at det ble avdekket juks bare ende i et heftig kjeftbruk, og ikke i håndgemeng. Videoene viser at det ikke var noen god stemning rundt juksemakerne.

-Cominsky og Runyon ble eskortert vekk fra konkurransen av politiet, og det ble opprettet sak om forsøk på bedrageri. Straffen for dette er ukjent, forteller Jason Fischer til Fiskeavisen. Saken er oversendt Ohio division of wildlife.

Hovedpremien på nærmere 300.000 kroner kan vel være en årsak til at noen velger å prøve å jukse på denne måten, i tillegg mener Jason Fischer, at den statusen man oppnår, og ikke minst fremtidige sponsorpenger, gjør at det betyr mye å vinne disse konkurransene. 

Jason har brukt helgen på å beklage hendelsen overfor alle andre fiskere som deltok i konkurransen.

Her kan du lese mer om Lake Erie Walleye Trail.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy