Hjem FiskeArtsfiske Norgesrekordholder med ny rekord på Vassild

Norgesrekordholder med ny rekord på Vassild

Av Redaksjonen

Endre Hopland var torsdag morgen 13. November ute på fjorden med kompisen Espen. Planen var å produsere en videosnutt om pelagisk fiske; å fiske med små kroker på dypt vann. Det de muligens ikke hadde sett for seg, var at det langt nede i havdypet skjulte seg en norgesrekord, denne høstdagen. 

– Pelagisk fiske med små kroker her hos oss, betyr Vassild- og kolmulejakt, forklarer Endre. 

Fra før har han personlig rekord på 900 gram på Kolmule, en vekt som skimter norgesrekorden på 936 gram. Men i denne fjorden var han også sikker på at Vassilden vokste seg stor. 

Fakta om Vassild: Vassild, også kalt hvitlaks eller kvitlaks, er en benfiskart i vassildfamilien. En laksefisk som lever pelagisk på dypt vann utenfor hele norskekysten, og i fjordene. Den blir opptil 70 cm lang, og skilles fra strømsild på betydelig større øyne.
Kilde: SNL 

I motsetning til de fleste dypvannsfisker ser det ikke ut til at Vassilda tar skade av trykkendringene under oppfisking, og har i senere tid ikke vært et uvanlig mål for sportsfiskere. 

-Denne torsdagsmorgenen hugg det i det loddet mitt traff bunnen på det første nedsleppet, og en smellfeit vassild på rundt halvkiloen var første fisk i båten, forteller Hopland. 

Allerede hadde Endre Hopland offisiell norgesrekord på Vassild, med en vekt på imponerende 1530 gram. Men muligheter for å slå den, var han sikker på det var. 

Turens høydepunkt lot fortsatt å vente på seg; helt til det hugg i hos Endre igjen, nå med betydelig tyngre vekt på andre enden. Han var sikker på at det var sei eller pigghå, men akk; på andre enden var det en Vassild. 

-Og den var svær. Jævlig svær!

Ny norgesrekord på vassild, 57 cm - 1620 gram
Ny norgesrekord på vassild, 57 cm – 1620 gram. Foto: Endre Hopland

I båten ble fisken målt til 57 centimeter; tre meter enn norgesrekorden. Vekten flakket mellom 1620 og 1640, men endte på 1620 gram. Dermed var Endres andre norgesrekord, på samme art, en faktum. 

Videoen som Endre var ute å filmet kan du se under her:
(Saken fortsetter under videoen)

-Nokså fett, ja. Fått en del store vassild, men denne var bare latterlig. Først og fremst lang. Er nok helt oppunder mulig maksmål, forteller Endre til Fiskeavisen. 

Endre jobber til vanlig som Medie- og kommunikasjonsansvarlig for Seeberg A/S. Tidligere var han nok i sportsfiskemiljøet mest kjent som redaktøren for fiskemagasinet Hooked

Også kompisen Espen fikk godt med fangst denne dagen.

Du kan lese mer om norgesrekorden, og hele turen, på bloggen til Endre her. (https://fiskogrask.blogspot.com/2019/11/ny-norgesrekord-pa-vassild-en-helt_92.html)

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy