Hjem Fiske Ny bok: Jones’ Guide til Norge

Ny bok: Jones’ Guide til Norge

Av Redaksjonen

Boken Jones’s Guide to Norway ble først utgitt i London i 1848.
Tor Larsen har nå oversatt boken til Norsk, og Long Nguyen bundet opp alle de 20 «Tolfrey-fluene.» som er med i originalboken.

Om boka:

En av de aller største klassikerne om sportsfiske gis for første gang ut på norsk. Utgivelsen skjer i anledning villaksåret 2019.

Boken Jones’s Guide to Norway ble først utgitt i London i 1848. Den var ment som en praktisk håndbok for engelske aristokrater som ville dra til Norge for å fiske laks. Det er disse vi senere kjenner som «lakselordene». Forfatteren tar oss med på en reise fra London til Christiania og videre gjennom landet til Vestlandet, Trøndelag og Finnmark. Boken gir et unikt tidsbilde av Norge anno 1830-1840 og hvordan engelskmenn så på Norge, nordmenn og ikke minst villaksen som en verdifull ressurs.

Originalboken er blant annet berømt for de flotte illustrasjonene av 20 laksefluer fra Viktoriatiden.

I forbindelse med bokutgivelsen har Long Nguyen, en av verdens beste fluebindere, bundet alle de 20 «Tolfrey-fluene.» Fotografier av disse vakre fluene er med i boken, som et tillegg til de opprinnelige håndkolorerte illustrasjonene.

Boken kan bestilles hos forlaget www.matei.no eller kjøpes hos forhandlere. Per nå vet vi at Angler, Jarle & Bjørnar fluefiske og Stonefly på Gran vil ha boken for salg innen 1 april.

Foto: Long Nguyen

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Fornyer historisk fluefiskebok - Fiskeavisen.no 2. mars 2020 - 20:43

[…] å gjøre oss klokere på laksefiske med boka «Effektivt laksefiske», etter den boka så kom «Jones’ guide til Norge», nå kommer den skrive glade sportsfiskeren med enda en ny bok. Den nye boka «Fluefiskets […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy