Hjem Fiske Ny FangstApp og laksebørs fra Inatur gjør livet lettere for laksefiskere

Ny FangstApp og laksebørs fra Inatur gjør livet lettere for laksefiskere

Av Redaksjonen
All laks, og annen anadrom fisk som fanges i Norge, må innrapporteres. Ikke bare de overraskende fangstene. Foto: Vegard Veberg

All laks, og annen anadrom fisk som fanges i Norge, må innrapporteres. Ikke bare de overraskende fangstene. Foto: Vegard Veberg

Lurer du på hva som skjer i lakseelva? Inaturs nye laksebørs og FangstApp forenkler rapportering og sjekk av fangster for både laksefiskere, grunneiere og forvaltere.

Pressemelding fra Inatur Norge AS

– På laksebors.inatur.no kan fiskere og tilbydere til enhver tid sjekke fangstene. Fiskerne kan også registrere fangster via FangstApp som er tilgjengelig for både iOS og Android. Du kan legge inn rapportene selv om du mangler dekning, sier Gudmund Nygaard i Inatur.

Følg med på yndlingselva

Svært mange norske elveeiere og -lag selger laksefiske på Inatur. Fiske etter laks i norske lakseelver er strengt regulert, og all laksefisk som fanges skal rapporteres til myndighetene. Flere norske elver har blitt stengt grunnet mangelfull rapportering.

– Nå blir det enklere å rapportere riktig, både for fiskere og fisketilbydere. Det er en smal sak å sjekke fangstene i yndlingselva, eller en elv du er nysgjerrig på. Du kan også kjøpe fiskekort på børsen og i appen. Vi håper og tror at FangstApp og den nye børsen kommer alle som har med lakseelvene våre å gjøre til gode.

På Inaturs nye laksebørs kan du hente ut en rekke forskjellige rapporter.

Detaljerte rapporter

På den nye laksebørsen kan du lage trendrapporter, både for hele elva og enkeltvald, sortert på blant annet redskap og fiskeart. Slik får du god oversikt over svingningene gjennom sesongen og fra år til år.

– Børsen er et godt verktøy som lar deg gjøre grundig research før du skal på laksefiske.

Med FangstApp og den nye laksebørsen blir det enklere å tilpasse rapportering og kortsalg for den enkelte elv, til beste for fisk, fiskere og fisketilbydere:

– Ingen lakseelver er like. Eierforhold, soner, fiskeregler og forvaltning forvaltning varierer mye fra elv til elv, og over tid. Nå kan vi skreddersy prosessen og la fiskerne enkelt rapportere detaljert og riktig om fangstene på hvert vald eller sone, sier Nygaard.

 

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy