Hjem Fiske Ole og Kristoffer fikk over 150 gjedder

Ole og Kristoffer fikk over 150 gjedder

Av Daniel

Foto: Kristoffer Enger (21) fra Bjørkelangen

Ole Fosby (39) fra Halden og Kristoffer Enger (21) fra Bjørkelangen har reist nesten 100 mil de to siste ukene på jakt etter de virkelig store gjeddene på Østlandet.
Dette har gitt over 150 gjedder disse dagene. Men når man er på tur over lengre perioder,  går det som regel ikke helt smertefritt. Vi tok en prat med Ole Fosby om selve turen og opplevelsen.

Målet med turen var å gjøre oss kjent i flere sjøer. Været har vært typisk norsk sommer. Både sol og regn. Regn tåler man når man er en ihuga gjeddefisker. Har kommet litt ut av tellingen på antall fisk, men at vi fikk nærmere 150 gjedder tilsammen er helt sikkert. Veldig godt snitt forteller Ole til Fiskeavisen

Vi kjørte over hele Østlandet med hver vår varebil. Jeg i en Hiace og Kristoffer i en Transporter som vi sover i. Vi hadde også hver vår båt på slep. Vi kjørte nok nærmere 100 mil til sammen løpet av 2 uker.

Grunnen til at vi driver med dette, er fordi det er utrolig spennende fiske. Vi fisker sjelden langs sivet som mange andre gjør. I dype sjøer kjører vi pelagisk fiske etter de virkelig store gjeddene, med 4-6 stenger pr båt. Noen sjøer er det begrensninger for antall stenger..
Vi undersøker gjerne vannene i forkant av turen, om hva slags fisk som lever der og hva gjedda spiser for å være mer forberedt på hva vi skal fiske med.

Et av vannene trodde vi var nesten tomt for fisk, selv med mye action på ekkoloddet. Kompisen Kristoffer smakte på vannet for sikkerhet skyld for å forsikre seg om at det ikke var salt, men heldigvis så lyktes vi i dette vannet også. Jeg fikk en på 99cm og 6+ kg, og kompisen Kristoffer en på 8 + kg (litt over meteren). Det var de eneste gjeddene som kom opp der. Så vil tro gjeddene som lever der er store men skye.
Ellers var gjeddene stort sett veldig livlige i de fleste vannene, de plasker og hopper i overflaten på vei inn.
Vi vil også understreke at all fisk ble satt pent ut i vannet igjen, så kan andre få gleden av pene gjeddefangster senere.

Foto: Privat

Gikk alt smertefritt disse dagene?
Noe skjer alltid på slike turer. kompisen mista mobilen sin i vannet på over 80 m dyp. (med bilder av fangst..) Så han måtte kjøpe ny underveis.. jeg dyppa fjernkontrollen til Minn Kota Motoren i vannet når jeg skulle slippe ut ei gjedde, men fikk tørket den.

Som nevnt tidligere så kjørte vi jo nærmere 100 mil på kryss og tvers. fikk til og med ligge på private idylliske plasser. Med ymse steder å sette ut båt, så Hiace`n min fikk jobbe med to hengere med båt noen steder.. Så var det dekket til kompisen da.. dette var på vei hjem. Han hadde bare 2-3 mil igjen da det smalt til.. gutten kjører med trillebårhjul da,  så vi ble stående uten for et dekkservice verksted, komisk nok rett etter stengetid. Så han måtte ringe faren sin som kom med et dekk med større hjul dimensjon enn det originale.  Men vi fikk det til å passe så kompisen kom seg trygt hjem.

[ads2]

Vil vel også nevne at det er ikke hvem som helst man drar på slike turer med over så lang tid. Meg selv og kameraten har veldig likt syn på hobbyen vår og gjeddefiske. Vi lever og ånder for dette fisket. Vi drar ut så fort vi har mulighet. (Jeg bor i Halden og han på Bjørkelangen) og vi går veldig godt overens

Det er vel stort sett bare oppturer med denne turen. Man møter også en del “originaler” rundt om på bygda som setter sine spor.

Hehe det kan jeg forstå. “Er det fisk her?” “Her kan du vel ikke fiske?” osv.

Stemmer. Så når man kommer litt innover i landet er det jo mange som ikke liker gjedda også. Som mener den spiser opp all annen fisk i vannet, forteller han til Fiskeavisen.no

Foto: Ole Fosby (39) fra Halden

Helt til slutt, har du noen tips til dem som vil starte med gjeddefiske?
Som ny gjeddefisker behøver man ikke sånt avansert utstyr som vi bruker. Jeg begynte med en grei stang og haspelsnelle. brukte en del “store” skjesluker, spinnere og en Rød\hvit Abu Hi-Lo selvfølgelig. (alle gjeddefiskere må ha den wobbleren i skrinet) sto mye langs land og kastet utenfor sivet. Spinnfiske er det vel man kaller det i dag. Det viktigste i starten er ikke de største fiskene men å få litt fisk. Da kommer interessen!
Så må man huske fortom, enten wire eller sterk fluorkarbon, det er veldig viktig.

Interessen min har har vært der lenge, men i 20 årene var det litt andre ting som lokket før jeg gikk tilbake til min gamle gode interesse. Da ble det innkjøp av ny båt og motor og mer utstyr etterhvert sier Fosby til Fiskeavisen

For flere bilder fra turen kan du sjekke ut Facebook siden deres: https://www.facebook.com/teamrapax/ eller på Instagram kristofferenger_fishing og olefosby_fishing_adventure 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy