Hjem FiskeFluefiske Hvorfor fluefiske?

Hvorfor fluefiske?

Av Martin Tilrem

pørsmålet alle som ikke driver med fluefiske stiller, og alle som driver med fluefiske vet svaret på. Eller ikke? Det er ganske vanskelig for noen fluefiskere å fortelle hvorfor man driver med akkurat fluefiske. Og sannheten er at det er ingen fasitsvar. Noen liker fluefiske fordi det er morsomt å ha det nyeste og det dyreste av utstyr, de mest kjente merkene osv. Andre syns det er sjukt morro å dra fisk på fluestang. Men enda flere er det som ikke alltid tenker så mye på hvor mye fisk de får, og hvordan de skal få det, men hvordan det ser ut rundt dem.

 

Jeg snakker ikke bare for meg selv, når jeg sier at det er morsomt å få diger ørret på fluestang. Der å da er det faktisk det viktigste i verden. Men det er ikke det fluefiske vanligvis handler om. Fluefiske handler om veien bort til skogsvannene, eller sjøen for den sakskyld. Det handler om naturen man har rundt seg, når man sitter en sen juli kveld med fluestanga i den ene hånda, kaffekoppen i den andre, og ren stillhet.

 

Det handler også om hvem man deler det med. Man har vært ute å kasta i seks timer, og man kommer tilbake til camp. Man setter seg rundt bålet og snakker om hvor fin denne dagen har vært, og hvor fantastisk man har hatt det. Om de små ørretene vi fikk på land, og de digere som kom seg unna.

 

Klekkingene som foråsaket vakene, og man aldri fant ut hvilke fluer som klekket, så man aldri fikk den riktige imitasjonen ut på vannet. Fluefiske handler om alt dette og mer.

Så spørsmålet vårt i fiskeavisen.no er: Hvorfor fisker du med flue?

20130624_1945171

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy