Hjem Fiske Oppsummering fra isfiskelandslaget som deltok i VM

Oppsummering fra isfiskelandslaget som deltok i VM

Av Redaksjonen

Foto: (Øverst fra venstre) Torgeir Sveen, Niklas Strengelsrud, Ivar Borthen, Odd Henning Hansen, Svein Kristiansen, Steinar Olsen og Kjell Joar Nerhagen (nederst fra venstre) Marius Hassve og Anders Furuseth Hansen

Mandag 12. Mars reiste et mindre kjent landslag ned til Kasakhstan for å forsvare nasjonens ære i verdensmesterskapet i isfiske blant 12 andre nasjoner. Sammen med kapptein Marius Hassve besto laget av 5 fiskere; Svein Kristiansen, Ivar Borten, Kjell Joar Nerhagen, Steinar Olsen og Odd Henning Hansen. I tillegg var Niklas Strengelsrud med som reservefisker og visekaptein og Torgeir Sveen og Anders Furuseth Hansen var coacher.

Skrevet av: Anders Furuseth Hansen
I verdensmesterskapet er det bare mormyska som gjelder og fôring er lov samt at alle arter teller. Man fisker i avgrensede ruter med en mann fra hver nasjon i hver rute. Det er altså 5 ruter som fisker samtidig med en fisketid på 3 timer. Alt avgjøres etter 2 omganger fordelt over 2 dager.

Først er det satt av 3 dager med treningsfiske der fiskerne kan bli kjent med forholdene rundt rutene. Her var det mort, abbor, hork, gjørs, flire og brasme. I løpet av treningsdagene viste det seg at brasme kunne bli en viktig art for de store vektene.

Horkene var store av størrelse. Niklas Strengelsrud med en Hork på 77,27 gram.

Fredag 16. Mars gikk startskuddet og etter første konkurransedag lå Norge på en 11-plass av 13 nasjoner der både Sverige og USA lå under. Etter siste konkurransedag kom Norge på en sisteplass totalt og Ivar Borthen var den nordmann i laget som presterte best sammenlagt disse to dagene. I lagkonkurransen tok Russland gullet, Latvia på 2-plass og Litauen på 3-plass. Verdensmester individuelt ble Raciborskis Harijs fra Latvia.

Under treningsdagene viste det seg at Brasme kunne bli en viktig art.

Med Russlands nasjonalsang fremdeles surrende på hjernen, er de fortsatt ved godt mot. 22 April er siste uttaksstevne til VM og da avgjøres det hvilke 5 fiskere som skal delta i VM 2019.

Steinar Olsen ble tatt inn til dopingkontroll

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy