Hjem Nyheter Pøbel med lakseoppdrettskritikk i Vardø

Pøbel med lakseoppdrettskritikk i Vardø

Av Redaksjonen

Beboerne i Vardø våknet 16. Oktober opp til et nyoppført verk på Sentralfryselageret i Vardø, signert den norske gatekunstneren Pøbel. Kunstverket er laget av Pøbel og er del av en rekke kunstprosjekter rundt omkring i norske lokalsamfunn.

– Sammen jobber de med kunstprosjekter i lokalsamfunn som sliter med konsekvensene av sentralisering og privatisering av naturressurser, skriver Komafest i en pressemelding, og refererer til Pøbel og hans kollegaer i Komafest.

Foto: Komafest

Kunstverket er en kommentar til planene om femdobling av norsk oppdrettsnæring innen 2030.

– Samtidig er situasjonen svært alvorlig for villaksen, da den trues av både rømt oppdrettslaks og lus. Varangerfjorden er et yndet gyte- og oppvekstområde for både lodde, torsk og hyse, og er dermed sårbar for forurensing.

Komafest gjør i pressemeldingen poeng ut av at Vardø er et aktivt fiskeområde hvor det fryktes for hvilke konsekvenser utvidelsen av lakseoppdrett vil ha for fiskefelt og elver i nærområde.

 

Verket har fått tittelen «Laks er viktig for Norge.»

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy