Hjem FangstrapportFerskvann TEST: Deeper Smart Sonar Chirp+

TEST: Deeper Smart Sonar Chirp+

Av Annonse

Jeg har testet nye Smart Sonar Chirp+ fra Deeper i et par måneder under kystmeite og så langt må jeg si meg svært godt fornøyd!

Av Lasse Bøe

Til orientering; jeg har ingen interesser i Deeper, og jeg promoterer ikke et salgsprodukt på vegne av arbeids- eller oppdragsgiver. 

Jeg har aldri vært spesielt teknisk anlagt av meg, og skjønner stort sett ikke et kvekk når det snakkes hvordan et ordinært ekkolodd fungerer. Chirp+ derimot er veldig «plug and play»-ish, noe som passer meg ypperlig. Med sin rene og enkle brukerkonstruksjon vil jeg til og med kalle den idiotsikker!

Avdekking av renner og fordypninger i favorittelva mi er et av områdene jeg ville utforske mer med Chirp+.

Deeper Smart Sonar Chirp+ er hva det lover – et kastbart ekkolodd. Den kuleformede mottakeren sender all informasjon til mobiltelefonen – i mitt tilfelle Samsung A50 – og med sine 90gram utgjør mottakeren perfekt kastevekt for mine kystmeitestenger. 

På den første testturen ble det flere piggskate på en ny plass, der Chirp+ avdekte flott sandbunn, fremfor tare, slik satelittkartet viste.

Det er særlig under utforsking av nye kystmeiteplasser jeg har brukt Chirp+. Noe av det jeg syns er mest givende under kystmeite, er å finne nye plasser få eller ingen har fisket på før. Det gjør at jeg er avhengig av å benytte meg av all kunnskap og erfaring jeg har tilegnet meg etter snart 15 år som kystmeiter.

Chirp+ har gitt meg noen gode tilbakemeldinger på hvor rennene i sandbunnen ligger, og det har resultert i flere bunnmeitede sjøørreter.

Jeg bruker endel tid på skrubbefiske på grunt vann nå på høsten, og særlig i brakkvann. Ofte dukker det opp sjøørret under dette fisket også, som er en kjekk bifangst. Områder som dette vil man få lite informasjon fra et dybdekart rt gir lite informasjon om, og satelittbilder viser gjerne for eksempel at det bare er sand. Chirp+ derimot har avdekket flere spennende renner og fordypninger som flere ganger har gitt informasjon om større konsentrasjoner av byttefisk.

En rask kartlegging med Chirp+ før fisket begynte ga en indikasjon på ansamlinger av sannsynligvis tobis, og skrubbene var ikke langt unna.

Det er ennå mange funksjoner jeg ikke har fått prøvd ut ennå, men fremtiden ser lys ut. Deeper Smart Sonar Chirp+ er rett og slett meget spennende!

Å jakte stor ørret i elv med streamer er noe jeg setter stor pris på, og denne ørreten på rundt 1,5kilo stod i en renne midt i elva, som jeg alltid har gått forbi!

I fremtiden vil Chirp+ bli med på kystmeiteturer for å kartlegge bunnforhold og byttefiskstimer, samtidig som jeg har et par røyevann på fjellet som bør kartlegges mer nøyaktig enn det jeg klarer med et satelittbilde. Det skal også bli spennende å se hva Chirp+ klarer å avsløre i favorittelva mi. Dette blir rett og slett dritgøy!

Det vil også komme en mer beskrivende og grundigere test når jeg har fått brukt den enda mer.
Kanskje jeg også vil gi et terningkast om hvor fornøyd jeg er?

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Gir ekkoloddet fra Deeper mer fisk under isfiske? - Fiskeavisen.no 7. mars 2022 - 21:36

[…] har også tidligere testet Deeper Smart Sonar Chirp+, klikke på linken for å lese […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy