Hjem Fiske Gir ekkoloddet fra Deeper mer fisk under isfiske?

Gir ekkoloddet fra Deeper mer fisk under isfiske?

Av Annonse

Vi tok med oss Deeper Smart Sonar PRO+ 2 på isen for å se hvordan det fungerer, og om det har noe å tilføye fiskeopplevelsen. Også selvfølgelig finne ut om det resulterte i mer fangst.

Denne artikkelen er gjort i samarbeid med Deeper.

Hva er Deeper Smart Sonar PRO+ 2?

Deeper Smart Sonar er et ekkolodd som skal gjøre det enklere for deg å finne fisk. Den lar deg se vanntemperatur, dybde, hvordan bunnforholdene er, om det finnes noe vegetasjon osv. Ønsker du å lære mer om Deepres funksjoner, så finner du mer info her -> Lær mer

Bilde av ekkoloddet Deeper Smart Sonar PRO+ 2
Deeper Smart Sonar PRO+ 2 flyter godt i isfiskehullet

Hvordan fungerer ekkoloddet Deeper Smart Sonar PRO+ 2?

Det du trenger i tillegg til ekkoloddet fra Deeper, er en smarttelefon eller et nettbrett. En powerbank kan også være smart å ha. Dette gjelder i alle fall hvis du skal fiske på isen. For er det noe som raskt reduserer batterikapasiteten på telefoner og nettbrett, så er det nettopp kulde.

For at man skal ha mulighet til å se noe som helst på telefonen, så er man avhengig av en applikasjon.
Appen heter Fish Deeper og er tilgjengelig i Google Play og Appstore.

For å få ekkoloddet til å starte, så trenger det å komme i kontakt med vann, så da var det bare å slippe loddet i vannet.

Fish Deeper kan bruke både Wifi og Blåtann (Bluetooth) for å kommunisere med Deeper. Under våre tester valgte vi å koble den opp ved hjelp av Wifi. Deeper har et eget wifi-hotspot, som du logger deg på med telefon eller nettbrett. Deretter var det bare å åpne appen Fish Deeper og ekkoloddet var i full gang.

Deeper Smart Sonar PRO+ 2 brukes aktivt under mormyskafiske

Bruk av ekkoloddet Deeper for å lykkes med fiske.

Du kan bruke dette ekkoloddet til å finne fisk, for er det fisk under deg, ser du det på skjermen. Flere ganger trodde vi at vi hadde boret hull der det ikke var noe fisk, for det var helt dødt, men Deeper fortalte oss noe helt annet. Det er utrolig gøy når man se at det er fisk, selv om man ikke kjenner noe med en gang. Det gir motivasjonen en sikkerlig boost.

På dager som fiske ikke er på det beste, så gjelder det å teste litt hvilke bevegelser som funker på fisken. Vi så det med bruk av Deeper hvordan fisken reagerte på de forskjellige teknikker vi brukte. På denne måten kunne vi bruke den teknikken som fungerte best på fisken akkurat der og da.

Med ekkoloddet så vi at store bevegelser gjorde fisken nysgerrig, og at det trigget til hugg med balansepilken. Vi oppdaget at når vi fisket med mormyska, måtte vi holde den rolig når fisken var i nærheten. Det er det ikke sikkert vi hadde forstått så raskt, om vi ikke hadde brukt ekkoloddet.

Ofte forlater vi et hull for å bore et nytt, for at det virker som det ikke er fisk der nede. Med Deeper slipper du dette, her vil du alltid ha full kontroll.

Fra ekkoloddet Deeper - Alle strekene på bunn illustrerer fisk som befinner seg på bunn. Den streken som går oppover som et fjell er balansepilken.
Alle strekene på bunn illustrerer fisk som befinner seg på bunn. Den streken som går oppover som et fjell er balansepilken.
Foto: Skjermdump fra appen Fish Deeper

Oppsummeringen av bruken av Deeper Smart Sonar

Oppsummert så resulterte Deeper Smart Sonar PRO+ 2 helt klart til mer fangst under vårt fiske. Vi oppdaget tidlig hva som fungerte, og hva som ikke fungerte, for å trigge fisken til hugg. Fisket ble også veldig spennende og underholdene, for man plutselig hadde mulighet til å se fiskens reksjon på agnet. Dette gjorde at vi kunne tilpasse teknikken, og fikk trigget fisken til hugg.

Ønsker du å lære mer om Deeper sine ekkolodd, anbefaler vi å sjekket ut siden her: Lær mer

VI har også tidligere testet Deeper Smart Sonar Chirp+, klikke på linken for å lese testen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy