Hjem Fiske Potensiell verdensrekord tatt i Bodø

Potensiell verdensrekord tatt i Bodø

Av Raphael Pedersen

David Wood-Brignall fra England har tatt potensiell ny verdens rekord i Norge. Han hadde tatt turen til Bodø for å prøve seg på Kveita. I helgen greide han ikke bare å få kveite, men også den største som er tatt fra land. Utifra det vi vet så er dette ny potensiell rekord fra land. Vi tok en prat med David for å høre om denne fantastiske opplevelsen.

Søndag 21 Januar 2018 vil jeg aldri glemme. Vekkerklokken ringte 6.30 og min fiske guide Phill Hambrook og meg fylte termosene våre med kaffe og hadde med lett niste. Vi skulle fiske på en populær spot i Saltstraumen. Målet vårt var kveite og forholdene skulle nå være på det beste. Vi gjorde klart utstyret, og tok de første kastene i det lyset kom frem cirka 8.30. I starten hadde jeg et mareritt med strømmen i vannet som gjorde at jeg ikke fikk plassert agnet der jeg ville. Når en fisker etter kveite med agn kan fisket være ganske tregt, og i dag var intet unntak. Men når sjøen roet seg skjedde det ting. Mens Phill og meg satt og pratet kom det lyd fra knarren i Avet Raptor snellen min. Noe hadde tatt agnet mitt og dro snøret ut fra snellen min.

Jeg tok opp stangen min og lot fisken gå et stykke før jeg skrudde på bremsen og gjorde tilslag. Det som skjedde etterpå var jeg absolutt ikke klar for, fisken raste avgårde og bremsen fikk virkelig kjørt seg da minst 120 meter med snøre gikk til fiskens første run. Deretter klarte jeg å holde henne igjen litt og litt ved å sette bremsen på maks. Etter omlag 220 meter stoppet fisken og la seg på bunnen, Phill og meg kunne puste lettet ut! Jeg skrudde ned styrken på bremsen og begynte å pumpe henne inn, hun var tung, svært tung  forteller David Wood-Brignall.

Presset var enormt, men jeg fikk henne til slutt mot land. Det var en utrolig tung kamp og for hver gang jeg fikk dratt inn en del snøre, dro fisken det med en gang ut igjen og stupte ned mot dypet. Phill Hambrook, guiden min fra «Guided Fishing Norway er nok en av de mest erfarne guidene når det kommer til å fiske kveite fra land i Nord-Norge. Han var rolig og hjelpsom og gav meg gode råd gjennom hele slosskampen med storfisken. Etter enda et veldig hardt utras la dronningen seg ned på bunnen igjen, og nå var det helt umulig å røre på henne. Jeg var totalt utslitt og storfisken hadde virkelig ikke tenkt å komme opp fra der hun lå fast på bunnen. Det begynte og flø å jeg var sikker på at jeg skulle miste fisken min. Phill foreslo at jeg satt stangen tilbake i tripoden med slakk brems på snellen og knarren på, for hun ville nok svømme ut fra steinrøysen når hun følte seg klar. Jeg gjorde som han sa og satte stangen i holderen igjen. Vi ventet, rullet en sigarett og tok en kopp kaffe. Hun hadde enda ikke tenkt å røre på seg, tidevannet nærmet seg nå full flo og det betydde at hun ville plane rett i steinene til høyre for oss, noe som med sikkerhet ville gjort at vi aldri fikk landet fisken. Det var bare en ting å gjøre, vi måtte prøve å få henne inn mens vi enda hadde tid. Jeg sveivde inn slakken og dro 3-4 harde drag med stangen, risikabelt, men vi tok sjansen og det funker ofte når fisken har surret linen rundt en stein. Plutselig dro det i stangen igjen, hun gikk på ny! Kampen var i gang igjen, men denne gang kunne jeg kjenne at senen ble dratt over stein. For hver tjuende meter jeg rullet henne inn, gikk hun 15 meter ut igjen. Tidevannet nærmet seg mer og mer i favør kveiten og hun var fremdeles full av styrke. Både knuter og takkel ble testet til det ytterste. Gode 30 minutter senere nærmet fisken seg de siste 40 meterne fra land. Fortommen ble etterhvert synlig i vannskorpen og bak hang en massiv kveite. Fy F— hun var svær! Hun stupte ned mot dypet igjen med et stort plask fra halen, sakte jobbet jeg henne tilbake igjen, stangen min stod i full bøy. Fisken kom til overflaten igjen for andre gang like foran Phill som uten å nøle satt kveite-kroken i fisken. Sammen fikk vi dratt henne opp på land. Jeg var helt utslitt og vet ærlig talt ikke hvordan vi klarte å dra henne opp på land. Wow!! Vi bare stod og stirret, vi var utslitt, ordløse, men til slutt kom det en stor glede. Vi klemte hverandre mandig og gratulerte hverandre. Phill så meg rett i øynene og sa, «David du klarte det, dette er verdensrekord» Vi bare satt der, måpte, røykte, drakk kaffe og nøt det massive synet av havets dronning. Nå begynte det virkelig å gå opp for meg hva som akkurat hadde skjedd. Ved hjelp av    hovedguiden John Strange (som vi ringte) fikk vi hengt opp fisken på et tre i nærheten. Vekten viste 70kg . For en opplevelse. Wow, det hele har ikke sunket inn enda, forteller Brignal som sier han har vært besatt av å lande en stor kveite helt siden han fisket for første gang i Norge for ett år siden.

Jeg ønsker å takke mine gode venner John Strange og Phill Hambrook fra Guided Fishing Norway for at de hjalp meg med å oppleve denne drømmen. En drøm har blitt virkelig! Til slutt må jeg fortelle.. når jeg gikk gjennom utstyret mitt etterpå og tok en titt på snøret, la jeg merke til at det var så slitt at jeg kunne ryke det med hendene. Et utras til fra kveiten, og kveiten ville aldri vært på land, forteller David.

Foto: Privat // Guided Fishing Norway

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Video: Vill kveite fangst fra land - Fiskeavisen.no 18. april 2019 - 16:32

[…] Les også: Potensiell verdensrekord på kveite tatt i Bodø […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy