Hjem FiskeFluefiske Praten om lidenskapen og ørreten med Sigve Urne

Praten om lidenskapen og ørreten med Sigve Urne

Av Daniel

Foto: Privat

Sigve Urne har fylt opp instagram profilen sin med flott ørret.
Vi tok en prat med denne karen som bor på øya Askøy i Hordaland kommune. Han heter Sigve Urne, er 25 år gammel og er lidenskapelig opptatt av fluefiske, jakt og friluftsliv. 

Du har sikkert sett han på Instagram under navnet Sigveurne, der posere han ofte med flotte ørreter som kan gjøre en hver fisker sjalu.

Men Sigve, kan du fortelle oss hvor lidenskapen for fluefiske kommer fra?
Min far startet med å ta meg med ut i skogen og løfte på stener for å sjekke insektslivet allrede før jeg var året gammel. Å være i skogen, eller på sjøen var det beste jeg visste. Årene gikk og interessen for skog, mark og fiske vokste. Mine foreldre forteller meg enda at jeg satt på stranden i sør frankrike og gråt som bare det fordi jeg måtte være der, og ikke kunne være hjemme i skogen. Alt som kunne høstes fra skog og vann ble også en stor interesse tidlig. Jeg var helt overbevist om at jeg kunne overlevd alene i skogen allerede før skolealder. Det var liksom skogen som var mitt hjem. Jeg fisket aktivt med haspell fram til jeg var 10 år. Da overbeviste jeg mine foreldre til at fluefiske og fluebinding var tingen. De hadde jo ikke peiling på slikt, og var litt usikker på hvordan i all verden jeg skulle få det til på egenhand. Det kom ganske naturlig for meg.. Internett var fremmedord. Der var det ingen hjelp å få, men etter å ha sett litt på TV var det bare å prøve seg frem. Da ble haspelstangen lagt på hyllen og fluefiskeeventyret begynte.

Foto: Privat

Oftest står du å poserer med en ørret på bildene du legger ut på Instagram, men hva er det med akkurat ørreten som fascinerer deg?
Ørretfiske var og er enda det som står meg nærmest. Det å komme til en fiskeplass og vite at de neste timene skal brukes med fluestangen i handen. Knekke kodene for å få mest mulig, og størst mulig fisk. Tenke over hva man gjør og stadig lære mer om hva som fungerer under forskjellige forhold. Det er dette jeg brenner for.

Når du lurer en flott ørret, så må du selvfølgelig friste oss andre fiskere på Instagram?
Selvfølgelig! Etter jeg begynt å dele mine fiskeoplevelser på instagram, og synes det er utrolig kjekt med responsen jeg får på bildene jeg deler. Derfor har jeg det siste halvåret vært såpass aktiv som jeg er på appen. Jeg håper at turene mine inspirerer andre til å komme seg ut på tur.

Da har du vel en hemmelighet du kan røpe for oss som jakter storørreten?
Jeg har vel ingen hemmeligheter på hvordan jeg får såpass mye flott fisk.
Det handler jo mest om hvor man fisker, og hvor mye man fisker. Det jeg kan si er jo at jeg fisker med det som virker iforhold til hva forholdene sier. Selvfølgelig er det kjekkeste å få fisk på tørrflue, og fisker med det når forholdene tillater det. Jeg sitter likevel ikke inne når det er dårlige tørrflueforhold. Da fisker jeg under vann med nymfer og streamere.

Foto: privat

Blir det bare fisking her hjemme, eller andre steder i verden også?
Jeg fisker mye i Norge, men også en del i utlandet. Jeg har siden første Islandturen våren 2016 vært 4 ganger dit, og det blir minst 2 ukesturer dit i årene framover. Jeg reiser også til Danmark både vår og høst for noen dager fiske i sjøen etter sjøørreten der nede. Disse turene startet jeg med i vår, og det blir 2 turer dit i årene fremover. Både islandturene og Danmark turene er turer jeg arrangerer som reiseleder.

Foto: Privat

Har du en fiskeopplevelse som skiller seg ut fra de andre? Som kanskje du kunne tenke deg å dele med oss?
Jeg har så mange fantastiske fiskeopplevelser, og det blir vanskelig å dra frem en. Jeg kan ta frem en fra i sommer når jeg satt å ventet i 3 timer på en vakende ørret. Det var dårlige forhold, men jeg så en og annen fisk som vaket sporadisk. Derfor bestemte jeg meg for å holde tørrfluen på. Jeg så en stor ørret vake, og satte meg ned. Den vaket en til to ganger per halvtime og bestemte meg for å vente til den ble mer aktiv. Jeg så at fisken var stor og værdt å vente på. Etter å ha ventet i 3 timer langs elvebredden begynte den endelig å bli mer aktiv. Det den spiste på var så lite at det var umulig for meg å se hva det var fra hvor jeg sto. Jeg bestemte meg for å sette på en str. 22 myggimitasjon. På andre driftet tok den. Gjorde et utras på ca. 30 meter  oppstrøms og jeg så at den hadde tenkt å sleppe seg ned bak øyen midt i elven.. Da ble det en løpetur som innebar en del halveis svømming før jeg var over. Ganske riktig slapp den seg ned bak øyen, men heldigvis hadde jeg rukket og komme meg ut til øyen før den stakk avgårde nedover. Etter et par minutter landet jeg fisken bak øyen.

Helt til slutt har vi 3 raske spørsmål til deg.

Saltvann eller ferskvann:
Ferskvann

Hytte eller telt:
Telt

Fiske i Norge eller utlandet:
Det spørsmålet klarer jeg ikke å svare på.

Tusen takk for denne flotte praten, så får du ha skitt fiske fremover! Vi kommer til å følge med på Instagramen din!

Ønsker du som leser denne saken å følge Sigve, så finner du han her: Instagram.com/sigveurne/

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy