Hjem FiskeFluefiske Presteskjær 02. juledag 2016

Presteskjær 02. juledag 2016

Av Bård Hammer

Så var det Jul igjen. Det er tiden for nytt fiskeutstyr, og aller helst prøve det. Med en så mild og fin jul skulle ikke det by på noe problem. Jeg skulle egentlig fisket 1. juledag også, men min kjære Sunniva blingsa på togbilletten til Bergen, så jeg fikk meg en svipptur til Hønefoss for å ta igjen toget isteden. Innen jeg kom meg ut på øya (les Nesodden) til moder’n så var det blitt mørkt. Jeg hadde avtalt med en gammel kompis som var fastboende der ute at vi skulle telefoneres disse dagene, så skulle han se om han orket å trosse juleforkjølelsen og bli med ut og fiske litt.

Da julefrokosten var fortært var det på tide å komme seg ut. Endelig skulle jeg få testa den nye Streamstix Seatroutseekeren i #6 med cortland clear camo lina. Den lina har jeg hørt mye fint om. Jeg ringte Glenn, han var klar.

Jeg har vokst opp der ute, men det har stort sett gått i gjeddefisking i Blekslivannet og Røerdammen samt noe makrell. Slukkasting har jeg aldri vært noe tilhenger av, og sjøørret hadde jeg ikke hørt om. Så det var litt uvisst hvor det var bra å fiske. Siden det var en seig pålandsvind på vestsiden dro vi til bunnefjordsiden, nærmere bestemt presteskjær.

Jeg har absolutt ikke knekt koden på sjøørreten, så trua på å få fisk var ikke særlig stor. Hovedpoenget ver derfor å komme seg ut med stanga igjen. Sikkert en måned siden sist. Det var jo også særdeles hyggelig å møte en gammel kompis jeg ikke treffer særlig ofte. På toppen av det hele hadde jeg nytt brukerutstyr. Solen skinte. Det var en fin dag.

Vi rigga stenger og jeg var storfornøyd med at den nye stanga var rød; sånt blir det julestemning av.

Presteskjær var fint. Svaberg, en liten bekk som renner ut og leopardmønstret sandstrand. Kanskje det skulle bli fisk alikevel? Vi fisket en times tid før vi fant ut at det var på tide å komme seg hjemover. Da hogg det til. Sorry Glenn, det blir nok et par kast til nå. Glenn nikket forståelsesfullt og sa ja, ikke noe stress. Etter 20 kast og ikke noe mer action så var det på tide å pakke sammen. Ikke noe fisk, men en veldig hyggelig fisketur i romjulen.

Og stanga, den var så sinnsykt god at jeg kjøpte en i #5 i det jeg kom hjem. Jeg må ha en stang til streamerfiske i ferskvann, og jeg skal jo til Hökensäs i Mai etter Regnbueørreten. Jeg har en del Streamstixsenger nå. Noen nye, et par som er kjøpt brukt og generelt har jeg et inntrykk av at Streamstix gir mye stang for pengene. Det ryktes at Streamstix skal komme med noen nye lette stenger til sommeren. Klasse #2 og #3. Det skal bli spennende å prøve ut i Oslomarka.

God jul og godt nytt år

_-bård-_

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy