Det er ikke dumt å ta vare på fangsten sin en gang i blandt. Laks og ørret kan brukes til flere gode matretter. Finn frem sukker, salt og grav den! Gravlaks er en klassisk og enkel rett som passer godt både på frokostbordet og buffetbordet
TIL GRAVING
- 50/50 sukker og salt
- Filet av ørret eller laks
- Akevitt
- Fersk dill
Pensle fiskefiletene med akevitt. Strø så over en blanding med sukker og salt. Topp til slutt med fersk dill. Oppbevar fisken i en tett boks eller en plastiskpose i kjøleskap i 12-24 timer. Dette avhenger litt av tykkelsen på fileten og hvor godt gravet du vil ha fisken. Sukker og salt trekker fuktigheten ut av fisken, jo lenger man lar den graves desto fastere blir den.
Gravlaks serveres ofte med et grovbrød, lefse eller flatbrød. Det er også vanlig å ha en sennepsaus ved siden av.
SENNEPSAUS
- 4 eggeplommer
- 0.5 ts salt
- 1 dl soyaolje
- 1 ss sukker
- 1 ss hvitvinseddik
- 0.5 ts hvit pepper
- Fersk dill
Pisk eggeplommene sammen med salt og spe forsiktig med olje mens du pisker kraftig. Tilsett sukker, hvitvinseddik, pepper og sennep. Rør inn litt fersk dill før servering.
Oppskriftene er levert av: Torogthor.no