Hjem MatlagingFisk Hvordan lage gravlaks

Hvordan lage gravlaks

Av Redaksjonen

Det er ikke dumt å ta vare på fangsten sin en gang i blandt. Laks og ørret kan brukes til flere gode matretter. Finn frem sukker, salt og grav den! Gravlaks er en klassisk og enkel rett som passer godt både på frokostbordet og buffetbordet

TIL GRAVING

  • 50/50 sukker og salt
  • Filet av ørret eller laks
  • Akevitt
  • Fersk dill

Pensle fiskefiletene med akevitt. Strø så over en blanding med sukker og salt. Topp til slutt med fersk dill. Oppbevar fisken i en tett boks eller en plastiskpose i kjøleskap i 12-24 timer. Dette avhenger litt av tykkelsen på fileten og hvor godt gravet du vil ha fisken. Sukker og salt trekker fuktigheten ut av fisken, jo lenger man lar den graves desto fastere blir den.

Gravlaks serveres ofte med et grovbrød, lefse eller flatbrød. Det er også vanlig å ha en sennepsaus ved siden av.

SENNEPSAUS

  • 4 eggeplommer
  • 0.5 ts salt
  • 1 dl soyaolje
  • 1 ss sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0.5 ts hvit pepper
  • Fersk dill

Pisk eggeplommene sammen med salt og spe forsiktig med olje mens du pisker kraftig. Tilsett sukker, hvitvinseddik, pepper og sennep. Rør inn litt fersk dill før servering.

Oppskriftene er levert av: Torogthor.no

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy