Hjem MatlagingFisk Snaddermat

Snaddermat

Av Redaksjonen

Med ørret som utgangspunkt kan man lage utrolig mye snadder! Lag verdens enkleste rett som sashimi eller trekk ørreten i vann, kok noen poteter, grill noen sitroner og noen delte løk. Imponer med posjert ørret! Det er kjempeenkelt, kjempegodt og ser meget lekkert ut!

Sashimi er en enkel og god rett som opprinnelig kommer fra Japan. Du skjærer fisken i tynne skiver, serverer med ponzusaus og sesamfrø. Bruk små terninger av agurk og koriander som pynt. I denne videoen har vi ingen fremgangsmåte forklart i from av tekst eller lyd, men kun med bilder. Det er så enkle retter at det ikke trengs noen detaljert fremgangsmåte. Oppskrift på ponzusaus står under:

Ponzusaus:

  • [tie_list type=”starlist”]
    • 1 ss frisk ingefær
    • 0,5 stk rød chili
    • 2 ss frisk kjørvel
    • 2 fedd hvitløk
    • 1 dl soyasaus
    • 0,5 dl limesaft

    [/tie_list]

Finhakk ingefær, chili, kjørvel og hvitløk.
Bland alle ingrediensene til sausen sammen og la den står i kjøleskapet frem til servering.

Posjert ørret lages ved at fisken trekkes i salt vann med 2 laurbærblad. 

Til den posjerte ørreten har vi valgt en frisk sitronkrem. Rømme smakes til med sitronskall og sitronsaft sammen med salt og pepper. Deretter piskes den stiv som kremfløte. Serveres med skiver av kokte poteter, grillet sjarlottløk og grillet sitron.

Pyntes med laurbærblad og frisk dill. Det passer godt med grovt flattbrød attåt og en god øl!

 – Torogthor.no

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy