Hjem Bindebeskrivelse Bindebeskrivelse Cutthroat kutling

Bindebeskrivelse Cutthroat kutling

Av Annonse

Det finnes ganske mange varianter av denne flua men en felles nevner hos dem alle er den røde fronten. Kutlingene er de eneste fiskene som faktisk kan stupe vertikalt når de svømmer og det er derfor jeg fortrekker kuleøyne på mine kutlinger. Jeg fisker de inn med harde rykk og lar den stupe med jevne mellomrom så den imiterer på best mulig måte. Denne flua er en allrounder som kan brukes hele året, nrmalt foretrekker jeg disse på sensommeren men den viste seg å skape liv for et par dager siden. Jeg bruker her en tmc 777sp #8 men man kan fint binde de på for eksempel en f314 #4.

Du trenger: Tmc 777sp #8, 6 eller Gamakatsu f314 #4, dubbing, her bruker jeg Eivind Berulfsen sin sel ull i fargen Fayeri brown som jeg blander inn litt hends spectra code 35 i. Det gir en fin og transparent glans i kutlingen. 2 fiber Coq de leon, kule øyne, kobber ribb, rød fluoriserende sel ull og grå/brun og rød bindetråd.

1. Fest kroken og bind inn tråden til punktet vist på bildet.

2. Plukk ut en fjær fra midten nakken, de pleier å ha fin lengde til en hale. Fest den som vist på bildet.

3. Gi fjæra 6-7 tørn og bind dem ned så de spriker lett.

4. Fest kobber ribben under krokstammen.

5. Bind inn lenkeøyne, her liker jeg å ha litt god plass frem til krokøyet da man skal ha inn fjær og sel ull foran øyne mot slutten.

6. Dander dubbingen og spinn den inn i en løkke eller splittet tråd.

7. Dubb så over krokstammen og frem til krokøyet.

8. Finn frem en fjør fra nakken, denne litt smalere en den du brukte til hale. Bind den inn som vist på bildet.

9. Her legger jeg tre fire tørn med hackel før jeg jobber fibrene bakover til halen. Jeg bruker også en hackel klemme da det man enkelt kan legge fjæra over og begynne å gå over med ribben.

10. Ribb så over motsatt vei av den veien du la fjæra. Slik låser du fjæra godt. Fremme ved krok øyet binder du inn ribben godt så den ligger under tråden slik at den ikke klipper fortommen ved fiske. Avslutt så med ønsket knute. Her gnir jeg også hardt over fibrene med tommelen så de legger seg skrått bakover.

11. Fest så den røde bindetråden

12. Dander en liten bunt rød sel ull og spinn den inn i løkke elle splittet tråd

13. Dubb fra øyne og frem til krokøyet

14. Avslutt med ønsket knute. Her bruker jeg en krokspiss og drar ut litt dubbing mellom ribben og børster den opp. Legg på litt lakk over bindetråden og den er klar!

Coastalflyfishing.one

Frode Henriksen

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy