Hjem Fiske Punding tatt fra land

Punding tatt fra land

Av Redaksjonen

For den uinnvidde, er en punding en fisk som passerer 6 kilo. Jonas Østlie fikk om dagen en skikkelig pundling, og det med stang fra land.

Det var sist søndag, Jonas hadde tatt turen ned til det han selv uttaler som en “sweetspot” i Mjøsa. Han hadde vært der dagen før og mistet en ørret på rundt 4 kilo. 

-Jeg hadde glemt håven hjemme, så fisken glapp ut av nevene mine når skulle løfte den på land. I tillegg stakk den av med min beste wobbler, forteller Jonas Østlie til Fiskeavisen.

Den dagen måtte han fortsette med en wobbler med en annen farge, noe som ikke fungerte. Han kjente ikke et eneste hugg resten av den dagen.

Jonas driver selv med produksjon av egne wobblere, så materiell og utstyr til wobblerproduksjon har han stående hjemme. Når han kom hjem den dagen, ble det å lakkere, trimme og coaate en wobbler, slik at den ble nesten identisk med den som forsvant tidligere på dagen.

Så tilbake til sist søndag. Han er på plass på sin “sweetspot”, med en helt fersk, nylakkert og nytrimmet wobbler. Allerede på det første kastet var det et skikkelig hugg etter wobbleren, og flere ble det på de første 15 minuttene, men ingen av huggene resulterte i fast fisk.

Så etter noen kast til, så sa det pang. Stangen sto som en hestesko, og et utras på over hundre meter gikk i en smell.

-Jeg var redd for at den skulle rase ut med hele spolen, så jeg strammet bremsen så hardt jeg mente var forsvarlig.

Han hadde en 9 fots Berkley 7 til 25 gram, med en 2500 snelle som hadde en 0.12 fireline sene.

-I perioder hadde jeg knapt 20 meter sene igjen på snellen.

Det ble mange utras, både lange og korte. I en periode sto fisken i bunn og stanget.

-Etter 25 minutter kom fisken opp til overflaten, der den la seg over på siden, helt utkjørt. Da var gleden stor kan jeg fortelle deg.

Jonas hadde jo kjent at dette var en stor fisk, og forventingene om en punding ble større når han så den store fisken som kom mot land. Gleden var stor når fisken viste seg å være en skikkelig rugg på 8045 gram.

Fisken hadde svelget hele wobbleren, så den måtte avlives.

Jonas forteller at han har fisket mye i Mjøsa, da mest fra båt. Det å få tatt en slik kjempe fra land, gjorde det til en veldig spesiell opplevelse.

Han toppet opplevelsen med å ta fisken på en egenprodusert TaWo-Wobbler, som ble produsert for anledningen.

Fiskeavisen gratulerer med fin fangst.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy