Hjem FiskeHavfiske Rekordtorsk fanget vest for Loppa i Finnmark

Rekordtorsk fanget vest for Loppa i Finnmark

Av Redaksjonen

FOTO: STEINAR HALVORSEN / PRIVAT

 

En gedigen torsk på 46,6 kilo og 160 centimeter, ble dratt opp fra dypet av Lopphavet natt til tirsdag av britiske Daniel Pipes. Pipes, som var på fisketur med flere venner, er gjest hos Steinar Halvorsen på Sandland brygge i Loppa kommune.

Det ble store opplevelser ombord i båten denne natten. Samtidig som Pipes jobbet med å få landet kanskje verdens største torsk tatt på stang, satt kompisen på Facetime med sin fødende kone, forteller Halvorsen til Fiskeavisen.

Halvorsen forteller videre at dette ikke er første gangen det blir tatt stor torsk på stang av deres gjester. Sist sommer ble det tatt en en torsk på 38,8 kilo, noe som blir “småtterier” i forhold til denne.

Nå har Halvorsen kontaktet Guinness World Records(GWR) for å få bekreftet om denne torskens lengde kan være en verdensrekord, og håper å slå rekorden fra Sørøya, der en lignende torsk på 47,02 kilo ble fanget i 2013 av tyskeren Michael Eisel.

Nå er det opp til GWR å avgjøre om dette er en rekordfisk for historien. Den gjeldende verdensrekorden for tyngste atlantiske torsk er på 47,02 kilo, og den lengste torsken er målt til 127 centimeter. Hvis lengden på 160 centimeter blir godkjent, vil den trolig stå som rekord i lang tid.

FOTO: STEINAR HALVORSEN / PRIVAT

-Denne torsken er 0,4 kilo lettere enn verdensrekorden, som ble tatt under skreifiske. Dette er verdens største torsk tatt under sommerfiske, sier Halvorsen.

Med lengden på 160 centimeter er den langt over den tidligere verdensrekorden på lengde.

Pipes fortalte at han trodde han satt fast i et tau, for torsken gikk opp og ned flere ganger. Fisken ble tatt på 70 meters dyp, og det tok omtrent 20 minutter å få den opp. Fiskeren ville sette den tilbake, men det var fisken for dårlig til.

De hadde også tatt en torsk på 28 kilo, som så ut som en tarejadd i forhold til denne, ifølge Halvorsen.

Fisken hadde forøvrig et perfekt kjøtt, så her vil det meste bli til mat.

“Når de kom inn på morgenen hadde den ene fått en fisk som er en mulig verdensrekord, og den andre hadde blitt nybakt far,” forteller Halvorsen, og legger til at torskehodet etter hvert vil bli utstilt på Sandland brygge.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy