Hjem Nyheter Sikter mot lukkede merder i Canada

Sikter mot lukkede merder i Canada

Av Redaksjonen

Den kanadiske statsministeren har gjennom det liberale partiets valgprogram utrykket et ønske om å gjøre slutt på lakseoppdrett i åpne merder i British Columbia.

Justin Trudeau stiller for øyeblikket til valg for en andre periode som statsminister i Canada. I den forbindelse har han og partiet, gjennom valgprogrammet de går til valg med, lagt planer om å flytte all lakseoppdrett i British Columbia inn i lukkede merder. Det står dog ingenting om resten av Canadas kyst.

Nærmere 90 prosent av lakseoppdretterne i British Columbia har norske eiere; Mowi, Cermaq og Grieg Seafood. I en avtale med urbefolkningen i British Columbia har Mowi og Cermaq allerede fått krav om å stenge 17 anlegg innen 2020. Formålet er hovedsakelig å beskytte den lokale villaksen.

I en rapport frigitt i Mars av The Wild Salmon Advisory Council ble det understreket at til tross for bruk av milliarder av dollar mot å beskytte og løfte villlaksbestanden i British Columbia, har bestandene bare blitt svakere.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy