Hjem FiskeFluefiske Sjøøret på Hvaler 22.10.2016

Sjøøret på Hvaler 22.10.2016

Av Bård Hammer

Skrevet av Bård Hammer – Hammersfisketur.blogg.no

Så er sjøørretsesongen her. Ikke min favorittmåte å fiske på, men det er fisking med fluestang og det legger en demper på abstinensene til tørrfluesesongen.

img_20161022_120228

Ut mot havet

Hverken jeg eller min fiskeentusistiske venn Petter hadde vært på Hvaler etter sjøørreten enda, og i følge diverse sider på facebook så er det vel nærmest som sjøørreteldorado å regne. I tillegg er det tatt en del havabbor der i det siste. Vi måtte ta turen. Petter hadde chatta litt med Bjørn Tore Kjølholt som har bloggen rosareke.no. Bjørn Tore hadde villig øst ut av seg om premium fiskeplasser på Hvaler. Vi var ståka.

Petter tok banen bort til meg i åttetiden på morgenkvisten og vi dro avgårde. Etter en kjapp stopp på Jula for å få kjøpt noen neoprene vadebukser samt en burger og baggis på Esso’n, var det ikke langt igjen. Tre grader på termometeret seig vind og regn i lufta skulle ikke stoppe oss. Jeg er ikke så glad i flåsete uttrykk som “det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær”, men det er faktisk noe i det. Neoprenebuksene var fantastiske. Og de nye Snowbee neoprenehanskene jeg fikk fra skittfiske fungerte utmerket etter at jeg fikk klippet av tuppen på tommel- og pekefinger på begge hendene. I tilleg hadde jeg gått til innkjøp av noe nytt brukerutstyr. For de som kjenner meg så er ikke det noen bombe. Jeg begynner å bli litt flau over alt utstyret jeg kjøper, så denne stanga har jeg sneket inn i leiligheten uten at kjæresten har merket noe. I tillegg har jeg greid å ikke bable høl i hodet på he

img_20161022_120206

Det var friskt på Hvaler

nne om den slik jeg pleier å gjøre med nye ting som dukker opp i posten. Håper hun ikke leser dette innlegget. Uansett: Det er en StreamStix Competitionstix #7 9′ jeg kjøpte av Torgeir Kopperud til en god pris. Stanga hadde jeg bare satt sammen hjemme i leiligheten. Den var lekker, og jeg gleder meg stort til å teste den. Jeg har også kjøpt en Goture snelle på AliExpress for 340 spenn inkludert frakt. Jeg vil nemlig ikke ha Scierrasnella mi i saltvann lenger. Den er forbeholdt gjeddefiske etter at den var på service. Den var en tanke ujevn i bremsen etter å ha ligget i boden i noen år etter at den sist var i bruk på Cuba. Goturesnella virker overraskende bra, og jeg er overbevist om at hvis det hadde stått et eller annet merke vi kjenner til og blittt solgt over disk her i Norge så hadde den garantert kosta over en tusenlapp. Med Guideline Coastal fast eller slow intermediate (husker ikke) Så skulle dette bli bra.

Ikke så veldig imponert over kasteteknikken

Ikke så veldig imponert over kasteteknikken

Vi tusla ned til vika vi hadde blitt fortalt skulle være bra. Med vinden i ryggen er det overraskende hvor god man er til å kaste langt. Kasteteknikken min vil jeg tro minner om en sånn oppblåsbar dokke de gjerne har hos bilforhandlere i USA. Jeg trenger seriøst et kastekurs. Jeg har blitt eksepsjonelt glad i Xplorer #1 stanga mi på 69 gram, så en #7 Streamstix kjentes ut som et stålrør. Etter en stund fikk jeg litt mere kontroll og jeg er fornøyd. Virker som om den passer godt med lina også.

Endelig!

Endelig!

Det gikk ikke mange minuttene før Petter fikk den første Ørreten. Det
var en liten tass, men håpet steg enda et par hakk. Vi gikk hver vår vei og ikke lenge etterpå så hogg det til på en oransje pattegris. Det var ikke den største sjøørreten i manns minne, men jeg var storfornøyd. Jeg har kun fått to sjøørret før; de var små og jeg hadde kjeksa begge. Ikke lenge etterpå fikk jeg en liten sei. Bytta til vaskebjørn og der satt det en sjøøret til. Litt mindre enn den forrige, men det er jo ikke størrelsen det kommer an på. Jeg hadde også en del følgefisk. Ettersom jeg begynte å bli litt lei, begynte jeg å tusle tilbake til utgangspunktet. Som den miljøvennlige oppdrettshatende medborgeren jeg er, fylte jeg linekurven med søppel som lå i fjæra. Dagens gode speidergjerning. Petter begynte å bli fornøyd han også etter ca samme resultat som meg. Vi tusla opp til bilen. Fyra primusen og trakk noen wienere. En særdeles hyggelig avslutning på en fin dag i fjæra.

Vi kommer tilbake.

_-bård-_

img_20161022_152438

Petter: Bare ett kast til

Strossle

Du vil kanskje like dette også

3 kommentarer

Sjøøret på Hvaler 22.10.2016 | RosaReke.no – Sjøørret blogg – Bjørn Tore Kjølholt 4. november 2016 - 07:47

[…] Sjøøret på Hvaler 22.10.2016 […]

Svar
Sjøøret på Hvaler 22.10.2016 – Fishguide 28. januar 2017 - 13:25

[…] Sjøøret på Hvaler 22.10.2016 […]

Svar
Sjøøret på Hvaler 22.10.2016 29. januar 2017 - 15:04

[…] Sjøøret på Hvaler 22.10.2016 […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy