Hjem Fiske Sjøørretfiske i Kragerø – Liten tur etter jobb

Sjøørretfiske i Kragerø – Liten tur etter jobb

Av Redaksjonen

Jeg føler meg heldig som har en jobb der jeg aldri har en fast arbeidstid. Noen ganger er jeg tidlig ferdig med å gjøre det jeg skal og da er det kanskje ikke så vanskelig å gjette seg til hva jeg bruker tiden etterpå til.

I dag var jeg hjemme litt over klokken 13 og utstyret ble lagt inn i bilen for så å vende snuta ut mot fiskeområdene. Mye is som har sluppet seg i Kragerøfjorden de siste to dagene, men spiller liten rolle da jeg fisker svært lite der. Jeg trives best lenger ut mot områdene Portør.

Skrevet av: Ole Martin Gilbu – Fiskejegeren.com

Jeg hadde en god magefølelse på veien ut og hovedgrunnen var dagens forhold. Sterk nordøst vind og høyt vann gjorde valget av fiskeplass enkel. Valget falt på noen områder som ligger litt avskjermed fra det åpne hav med mange kanaler som gir god innsig inn i ulike små «basseng». Særlig området rundt den store steinen dere ser på bildet under er en hotspot.

Fisket nå kan være vrient og tålmodigheten nå er viktigere enn noen gang, men det hjelper lite selv om man har verdens beste tålmodighet eller fisker så mye man kan om man ikke har kunnskap om sine fiskeområder. Hvor er buffebordet roper jeg alltid til kjerringa når vi er på danskebåten. Jeg vil ditt maten er og det vil jeg tro sjøørreten også vil.

Jeg hadde rigget en Intermediate line med 12` tapert fortom ned til 0,25mm + ca 1 meter med 0,22mm spiss. I enden var det på med en size 8 cdc reke.
Dette oppsettet fisker jeg gjerne med på denne plassen ved slike forhold som det var i dag. Fisker av rundt de store steinene som ligger flere plasser rundt i disse «lommene». Veldig ofte får jeg sjøørret når jeg legger kastet helt inntil disse steinene.
I dag tok det to kast før første sjøørreten tok. Sprek fisk som ville vise hvor flink den var til å hoppe. Livlig fisk.
Plukket 4 sjøørreter til rett etterpå ved samme område. Flotte fisker og knall fin kondisjon.

Jeg fisket meg litt videre i områdene og kom i kontakt med en del mindre fisk. De er jo klin gærne og hiver seg over flua momentant. Så da var det bare å bevege seg videre. Fisket godt over flere plasser, men uten resultat. Så fort på klokka og bestemte meg egentlig for å dra bortom en annen plass før dagen kom til sin ende.

Her er det en liten bukt med en liten kanal inn til en stor grunn vik. Litt senere på våren kan det være et helt sykt fiske her og da stor og flott sjøørret som er innpå.

Jeg byttet over til en Vaskebjørn size 6 og la første kastet ved en liten fordypning som jeg vet ligger ca 15 meter ut på grunna. 4-5 trekk så suger det seg på. Merker at den er av god størrelse, men merker også fort at dette nok er en fisk som trenger å få kommet seg litt mer.

Så fisken da den kom nærmere og det stemte godt. Denne ble sluppet fint tilbake og er hjertelig velkommen tilbake ved en senere anledning når den har fått herjet litt langs kysten. Flott sjøørret var det uansett.

Etter denne så satte jeg meg ned og spiste middag. En ting er helt sikkert og det er at maten smaker ekstra godt når man er ute på fisketur. Storkoset meg med lyd og utsikt av havet rett utenfor åpningen til denne bukta. Så et rådyr komme tråkkende litt lenger bort, men det stakk fort da jeg slurpet i meg siste skvett av sjokomelken.

Telefonen begynte å ringe et par ganger som er et godt tegn på at det er på tide å bevege seg hjemover til heimen. Måtte jo prøve et par kast til, men kunne like godt latt det være. 3 ganger på rappen klarte jeg å hekte meg. Kanskje et godt tegn på at det er lurt å gi seg… Kanskje, kanskje ikke, men jeg ga meg i hvert fall og vendte snuta hjemover.

Tja, kort oppsummert så ble det en herlig ettermiddag. Våren kommer snikende og mange kommende turer er i vente.

Skitt fiske!

Skrevet av: Ole Martin Gilbu – Fiskejegeren.com

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy