Hjem Fiske Rekord samling til isfiskekonkurranse i Arendal

Rekord samling til isfiskekonkurranse i Arendal

Av Raphael Pedersen

For 15-20 år siden var det ildsjeler som skapte et godt isfiskemiljø på Sørlandet. Dette forsvant bort litt etter litt og de siste årene har det nesten vært helt fraværende med aktivitet i Aust-Agder Sier Morten Wegner Tveit.

Tveit (på bildet)  ville gjøre noe med dette og sammen med to kompiser har de nå hatt tre isfiskekonkurransen gjennom Arendal Jeger-og fiskeforening.  denne vinteren.

Forrige Søndag holdt de isfiske konkurranse i Molandsvannet (Arendal) På forhånd ventet de rundt 40 deltagerere, men tallet ble 68 konkurrerende isfiskere. Både store og små . Utenom de aktive deltagerene trakk arrangementet oppmerksomhet fra flere barnefamilier som kom ut på isen. Rene påske stemningen !

Foto: Morten W Tveit

I konkurransen var 7 barn i alderen 5-10år.  Den beste jenta fikk  2 kg tryte på 4 timer. Herreklassen var størst med 49 deltagere. De eldste som var med hadde passert 70 år. Vinneren ble  Magnus Riksfjord som var på landslaget i isfiske i fjor etter å ha vært blant de 3 beste i Norgescupen.

Fokuset er å få folk interessert i fiske. Derfor blander de inn konkurranse som virkemiddel. Konkurranse kan trigge mange og det er jo spennende når alle kommer inn til land for å veie posen sin med fisk. Hvem har mest? Det er sosialt før og etter konkurransen, og barna er jo hysterisk glade når de får fisk på kroken utpå isen. Der hvor jeg satt og fisket hørte jeg ekte glede hver gang det nappet og det kom tryte opp av hullet forteller Tveit.

Han håper dette er starten på en liten isfiskebølge på Sørlandet de neste årene.

Oss i fiskeavisen synes dette er et veldig bra initiativ fra Tveit og kompisene. Vi ønsker dem lykke til i videre arrangementer.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy