Hjem Bindebeskrivelse Bindebeskrivelse Semigrisen

Bindebeskrivelse Semigrisen

Av Annonse

Dette er et mønster jeg laga for fem seks år siden hvor jeg rett og slett var lei av og binde pattegriser siden de da tok fryktelig lang tid og var dyre. Så målet med denne reka var å binde en kjapp reke som hadde omtrent de samme egenskapene som en pattegris bare med craftfur istedet for spey hackle og ikke den samme ribbing metoden som er brukt i originalen. Den ser forsåvidt tildels lik ut men mangler da hackel i kroppen. Den er godt testet ut over flere år og fanger bra med fisk. Den endte opp i det danske magasinet Fisk & Fri for et par år siden som et godt våpen på Møn og Miller flyshop selger også en variant av semigrisen. Jeg bruker disse i tan og rosa men det er bare å kjøre på med andre farge kreasjoner også! Et tips er å legge inn et trigger punkt i bunten som bindes inn i steg 3 på en tan versjon.

Av Frode Henriksen

Du trenger: Saltvanns krok, her bruker jeg en Gamakatsu f314 #4, SLF dubbing i lakserosa, mono øyne, Craftfur i lakserosa, en papirklemme eller magic tool, UV lim og UV lampe samt bindetråd i rosa.

1. Fest bindetråden, jobb den så tilbake til mothaker.

2. Splitt tråden eller lag en løkke og spinn inn en liten bunt SLF.

3. Bind så inn en liten ball med dubbing på et og samme sted ved mothaker.

4. Her kommer erstatningen for spey hackel. Velg deg ut en passende mengde Craftfur, sett dette i magic toolen eller papirklemmen og klipp av. Her liker jeg less is more prinsippet. Splitt så tråden eller lag en løkke og spinn inn Craftfuren. Noe av fordelen med å jobbe med Craftfuren er at man veldig enkelt justerere lengden til akkurat der man vil ha den.

5. Legg så noen runder med Craftfuren du spant inn foran den bunten du la på i steg 3. Her binder jeg det ned på samme måte som jeg gjør med spey hackel, Det vil si jeg binder det ned halvveis inn på ballen i steg 3. Slik spriker de lett og gir en fin pulserende effekt i vannet.

6. Bind inn mono øyne.

7. Ta ut en god mengde SLF og dander dette slik at det vil forme en pilspiss lignende form fra mothaker og frem til krokøyet. Danderer man den slik vil reka få et naturlig stuk fremover. Splitt så tråden eller lag en løkke og spinn dubbingen inn. Da med den tykkeste delen av dubbingen først inn mot krokstammen.

8. Dubb så kroppen med stramme tørn frem til krokøyet. Avslutt med ønsket knute.

9. Børst opp dubbingen i kroppen og del dette som en midtskill oppe på kroppen slik at fibrene ligger likt på hver side. Her drar jeg fibrene godt ned med tommel og pekefinger og legger på et tynt lag med UV lim. Lys så over med UV lys og den er klar til fange fisk!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy