Hjem FiskeFluefiske Sørkedalselven 12.05.2017

Sørkedalselven 12.05.2017

Av Daniel

Det var fredag. Jeg var som vanlig så fiskesjuk at jeg dro litt tidlig fra jobben. Med en svipptur innom Gero for å plukke opp den nye versjonen av OFAs fiskekartbok skulle jeg være klar for helgen. Det hadde ankommet en pakke med fluer fra Troutline som måtte plasseres, det ble full omorganisering. Jeg merket at jeg må ha flere fluebokser, men jeg venter på at Stonefly skal få inn den nye Tacky Dryfly boksen før jeg hiver inn en bestilling. Jeg digger tackyboksene.

Etter å ha bladd litt i den nye favorittboka mi og ryddet i fluene bestemte jeg meg for å dra til Sørkedalselva. Mye smått, men det kan hogge på en kilosørret om du har litt flaks. Noe jeg aldri har, men uansett en fin elv til #1 stanga.  

Så da var det bare å lage matpakke, samle sammen fluebokser, tippet, fortom, drydip, mud og  senke et par munkholm fatøl i sekken. Hoppe i vadebuksene ta med Hugo og komme seg i bilen.

Sørkedalselva går stri

Jeg startet helt opp ved Sørkedalen skole. Umiddelbart så jeg at det var mye vann i elven, det gjør den fort vanskelig å fiske i. Jeg tusla ned til en stor kulp hvor Vidar lurte opp en kilosrugg på en “drowning ant” for et par år siden, men høy vannstand og mye strøm gjorde det vanskelig å fiske der. Ikke så jeg noen vak heller. Litt lenger ned var det likedan. Da tok jeg turen helt opp ved brua. Jeghar tidligere møtt en fyr som sa han hadde fått en tokilos der på wobbler en gang i tiden. Det kan være en røver, men han virket som en ærlig fyr og man lyver vel ikke foran barna sine? Uansett vaker det alltid småfisk der. Bortsett fra i dag. Etter noen kast satte jeg meg i bilen og kjøre nedover. Nede ved Wyllerløypa pleier det også å vake en del, men neida. Mye kaldt smeltevann sendte tydeligvis ørretene rett til bunns. Ferden gikk ned til Brødrene Dals plass.

Null vak

Det var på tide med en brødskive og en øl. Hugo var helt enig og hjalp meg med skiva. Øl er ikke noe for hunder, selv uten alkohol. Litt plaget av en fotballkamp på andre siden av elven tusla jeg litt oppover. Null vak. Et par kast. En flue mindre og rett i bilen for å kjøpe fløte til suppa som Sunniva hadde startet på.

Ikke lenge etter var jeg hjemme. Jeg leverte fløten og satte igjen bikkje og sekk for å fortsette å trøstefiske småtasser i Akerselva.

Akerselva ved Gullhaug torg

Det er et fint rolig strekk utenfor Gullhaug torg. Der har jeg sett småfisk hoppe og jeg har hatt på en med god størrelse på nymfe ved en tidligere anledning. Jeg fikk opp en minifisk på tredje kastet. Og et par til. Noen var så små at jeg dro dem ut av vannet på tilslaget så de falt av. Med en #1 stang sier vel det sitt.

Et steinkast fra den nye Angler butikken

Det er en veldig fin plass litt lenger opp også, utenfor Justis- og beredskapdepartementet. Der har jeg fått en halvkilosfisk på nymfe. Det var noen vak der. Smått, men det var ihvertfall liv. Jeg prøvde noen forskjellige fluer og fikk opp et par småtasser. Godt fornøyd var det på tide å tusle hjem for å bli servert middag og se på film. Ikke lenge til det er fiskelørdag…
_-bård-_

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy