Hjem Nyheter Sverige: Statssekretær dømt for tyvfiske

Sverige: Statssekretær dømt for tyvfiske

Av Redaksjonen

Ål / Foto: Caroline Durif  – Havforskningsinstituttet

Den svenske statssekretæren Peter Magnus Nilsson, ble denne uken dømt for tyvfiske etter ål. Ålen har vært fredet i Sverige siden 2007.

Nilsson ble i 2021 anmeldt etter å ha fisket ål med ruser skjærgården utenfor Karlskrona. Denne uken ble han dømt til å betale en bot på 38.000 svenske kroner.

Nilsson er tidligere journalist og har ved flere anledninger kommet med en kritisk røst rundt fredningen av ål, som her i denne saken fra Dagens Industri.

Det var fiskeoppsyn fra Havs- og vattenmyndigheten som stanset Nilsson. Da han ble konfrontert med rusene han hadde liggende i båten, svarte han at dette var ruser han ikke hadde kjennskap til.

Det tok noen dager før Nilsson erkjente de faktiske forhold. Han nektet først for å ha kjennskap til rusene han hadde liggende i båten, både til fiskeoppsynet og politiet. Det var først etter noen dager, han på en telefon til politiet la alle kortene på bordet.

Dette er ikke første gang denne statssekretæren stiller seg over loven. I en melding på Facebook tilbake i 2014 skrev han følgende; “feirer nasjonaldagen med egenfanget ål og potet”.

Skjermdump fra Facebook

Statssekretæren ber nå om unnskyldning for det ekstraarbeidet han har påført den svenske Havs- og vattenmyndigheten og politiet.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy