Hjem FiskeFluefiske En svipptur i Akerselva 09.05.2017

En svipptur i Akerselva 09.05.2017

Av Bård Hammer

Det var tirsdag, jeg var sliten, trøtt og lei. Mye å gjøre på jobben og en helgetur uten fisk. På den såkalte “strafferunden”, en tur på ca 3km langs Akerselva. Noe som er minimumsturen jeg går med bikkjene hver dag, så jeg noen krusninger i vannflata på et stille parti. Sunniva var som vanlig ikke like imponert over observert fisk som jeg var, men hun byttet velvillig side slik at resten av turen kunne nytes med øynene limt til elva. Og samtalen gikk fort over til en monolog om vakende fisk.

Vi skulle møte noen venner for å spise i åttetiden. Den var over syv da vi kom inn. Jeg reiv med meg to fluebokser, drydip, fortom, tippet, stang og snelle og løp ut igjen.

Med høy puls nærmest småløp jeg ned til der jeg hadde sett vak, og fikk rigget stanga på rekordfart. Det var lenge siden jeg hadde prøvd #1 stanga. En Xplorer Guide II. Nydelig stang som jeg hadde kjøpt ny snelle til i vinter. Det ble en Sage Click II. På den hadde jeg en Barrio Smallstream i #1.

Jeg har nylig kjøpt en del Shipmans Buzzere av Eirik. En flue jeg ikke har brukt så mye, men som jeg har hørt er en veldig god allroundflue. Jeg satte på en i str 22 (tror jeg) og begynte å kaste. Det var moro å kaste med Xplorerstanga igjen, og jeg merker at jeg har fått et bedre kast etter kurset jeg var på en tid tilbake. Etter å ha fisket meg et lite stykke nedover uten noe hell, ringer Sunniva. “Vi skal møte dem på Nydalen Bryggeri og Spiseri klokken åtte” Klokken var 19:52.

I desperasjon satte jeg på emergeren min som jeg er så glad i. Den svikter sjelden. Jeg gikk opp til der jeg hadde mest trua. Tok et par kast. Fikk et ordentlig bra kast som la flua perfekt i lomma på andre siden, og da tok det. Nærmest med tårer i øynene av glede dro jeg inn den lille tassen. Foreviget det flotte øyeblikket og slapp den uti igjen. Tok fra hverandre stanga og posta skrytebilder på Facebook og Instagram mens jeg hastet oppover langs elva.

 

Det er ikke store tassen som skal til for å få et løft i hverdagen

For en flott tirsdag det var…

_-bård-_

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy