Hjem Nyheter Fikk båten rasert av en fisk på rømmen

Fikk båten rasert av en fisk på rømmen

Av Redaksjonen

Helge Storihle var på en av de “vanlige” førjulsturene til Costa Rica for å fiske tarpon, da han fikk skikkelig nærkontakt med et stort eksemplar av arten.

Helge Storihle har vært på fisketurer nede i Costa Rica en årrekke. Denne gangen var han i Barra del Colorado, et sted som er kjent som et av verdens beste siter for fiske etter tarpon.

Han har vel landet rundt 300 fisker av denne typen, med en snittvekt på 60 kilo.

Tarpon er en fisk som både blir veldig stor og ikke minst er utrolig sterk. Den kan derfor være utfordrende å få landet.

– Tarpon er vanskelig å lande. Jeg anslår at du i snitt bare lander en til to av hver tiende som biter på, forteller Helge til Fiskeavisen.

Disse fiskene hopper stort sett med en gang de henger på kroken, og de kan hoppe høyt, ofte opp mot fem meter over havflata.

På den siste turen, har vært bra med fiske. De har dratt opp flere virkelig store tarpons.

Taropn er en fisk som kan bli opp mot 125 kilo. Det er en sprek fisk som virkelig kan by på utfordringer når de først biter på kroken.

En av dagene gikk det litt for fort å få den opp i båten.

-Få sekunder etter at jeg hadde kroka tarponen, hoppet den rett ombord i båten, forteller Helge til Fiskeavisen.

Det ble et fryktelig kaos. Det var en muskelbunt av en fisk på rundt 50 kilo, som hoppet og sprellet rundt i båten. 50 kilo med fisk som dengte og slo på alt den kom over.

-Glasskår, glassfiber og diverse utstyr spruter rundt over alt ombord i båten, forteller Helge.

En person fikk en skikkelig smekk over foten, og ble ganske så hoven, for oss andre kom vi oss unna uten fysiske skader.

Videoen viser hvordan det så ut i båten like etter “angrepet”.

Det er ikke første gangen slike ting skjer med denne fisketypen. På Youtube finnes det en rekke filmer som viser tarpon som både hopper over og inn i båter.

Du kan lese med fra Helge og Fiskekameratene HER.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_35]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy