Hjem FiskeguiderTester TEST av Haix Nature Nordic GTX

TEST av Haix Nature Nordic GTX

Av Redaksjonen

Vi mener bestemt at det ikke er bare å lese en test av sko, og så stikke på butikken og kjøpe den skoen vi testere mener er den beste. En sko skal passe din fot, den skal være tilpasset ditt bruksområde og dine behov.

Vi har fra leverandøren Magne Landrø AS, fått teste en nyutviklet sko fra Haix. 

Dette skriver produsenten om skoen; Haix Nature Nordic GTX, er slitesterke og stabile støvler til både jakt- og fjellturer med spesiallaget Vibramsåle for enestående grep.

Sålen er utviklet i et samarbeid mellom Haix og Vibram.

Skoen fra Haix er brukt i sommer og tidlig høst. Det er logget over 20 lengre turer med skoene. Det er vandret i skog, myr og på fjell. Værforholdene har vært alt fra varme soldager, til de våteste dager hvor vi også har vandret ekstremt vått terreng.

Vi kan med en gang si at hvis disse skoene er noe som passer deg og din bruk, vil du med stor sannsynlighet bli godt fornøyd.

Fjellsko skal sitte godt på foten, men de skal ikke klemme og skape skader under lange turer. For å få til dette kreves det et godt system for å stramme skoene. Haix har et meget godt system for stramming og ikke minst det å kunne låse skoreimene på de forskjellige delene av skoen.

Du kan stramme reimene over risten, for så å få låst disse. Så trammer du videre, med låsing også lengre opp på skoen. Dette gjør at du kan få til en jevn stramming over hele skoen. Dette gjør at skoene blir sittende fantastisk godt på foten, selv om du endrer tykkelsen på de sokkene du bruker.

Sålen er stødig, og den sitter veldig godt på de fleste underlag. Det er ikke noe problem å gå på glatt berg, og den gjør det behagelig å gå lange turer med tung sekk.

Vi har beveget oss i meget vått terreng, og vi har vandret i bekker. Skoene holder vannet ute, det er ikke noe mer å si om dette.

Skoene er robuste, og ser ut til å takle hard bruk. Vi har gitt skoene normalt vedlikehold, og har ikke avdekket unormal slitasje i testperioden.

Konklusjonen er at dette er sko som sitter godt på foten, og den har en såle som sitter på de fleste underlag, og som gir deg den støtte du trenger når pakningen på ryggen er tung.

Vi har nevnt det før, og sier det igjen. Sko må prøves, og de må passe ditt bruksområde. Passer Haix Nature Nordic GTX deg, vil du få noen behagelige dager på tur.

Pluss:

-Høye og stabile sko

-Låssystem som gir jevn stramming av skoene

-Såle som sitter godt på de fleste underlag

Minus:

  -Ingen ting å bemerke

HAIX Group er en av verdens største leverandør innen offentlig sektor.
HAIX-sko er utviklet med realitetene i jobben, i samarbeid med erfarne fagfolk som gir verdifulle tilbakemeldinger på hva de trenger i fottøyet.
Fottøyet vårt er kompatibelt/sertifisert i henhold til de fleste standarder for fottøy som er fastsatt av de ulike kravene i de bestemte landene.
I 2020 nådde Haix 1140 forhandlere på verdensbasis og 670 forhandlere i Europa fordelt over 80 land.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy