Hjem FiskeguiderTester TEST: Trident Tackle’s Roto

TEST: Trident Tackle’s Roto

Av Annonse

Strendene i UK er kystmeitets ubestridte vugge, og det aller, aller, aller meste av riggkomponenter som er utviklet, kommer nettopp herfra. Jeg har testet og fisket med det som er av duppedingser til tackelknyting. Ikke alt har vært like fungerende for min del, men så kom Trident Tackle ut med en serie komponenter som fikk meg til å heve øyenbryna. Roto er et av dem …

Tekst og foto: Lasse Bøe

Et flyndretackel med en passende aberdeen-krok i størrelse 2/0 med blåskjell, ladet inn i et Trident Tackle’s Roto.

Særlig møter jeg på utfordringer når jeg skal kaste med store agn, for eksempel hel sild. Ved målretta fiske etter kveite fra land liker jeg å bruke hele agnfisker, men det er nærmest umulig å kaste tilstrekkelig langt med. Som oftest trenger man ikke de store kastelengdene heller, men det er et greit utgangspunkt å ha muligheten til å kaste lenger.

Å fiske med hele agnfisker på distanse er ensbetydende med nedklips-tackler. Man reduserer luftmotstanden betraktelig, i forhold til et stort blafrende agn i lufta som går motsatt vei av søkket. Store agn- og agnfisker har dessverre den store ulempen med å løse ut fra bait clipet enten under kastets opplading eller i lufta, og det er her jeg stiller store krav til et kvalitets-bait clip som gjør akkurat det jeg vil at det skal gjøre. De fleste bait clipene mangler nemlig muligheten å låse kroken fast, noe som gjør såkalt «off the ground»-kasting til en drøm.

En 9/0 sirkelkrok passer med nød og neppe i clipet, og holder greit på plass en halv eller hel sild.

 

Slik bruker du et Trident Tackle Roto bait clip

Trident Tackle’s Roto i lukket posisjon.

 

Ta tak nederst i hempa, og løsne hempa fra selve clipet. Søkket hektes innpå kroken som kommer til syne.

 

Dytt hempa inn i clipet igjen.

Clipet åpnes ved å dreie på leppa til de to halvmåneformede hullene er jevne med hverandre. Ved å dreie leppa motsatt vei, låses kroken fast.

 

Trident Tackle’s Roto klar til kast.

Når kroken er godt sikret under clipet, er det kun vannmostanden som får leppa på clipet til å løse ut. Du kan legge tackelet fra deg på bakken og kaste uten å være påpasselig med å holde tackelet stramt hele tiden. Leppa står horisontalt ut fra clipet, og blir presset oppover mot tackelet ved nedslag på vannet. Leppa dreier “hjulet” som frigjør kroken automatisk. 

Roto-en i utløst og åpen stilling. Kroken kan legges nedi sporet igjen for et nytt kast.

Roto-clipet finnes foreløpig bare for salg i England, fra Trident Tackle’s hjemmeside. Du finner den her: https://www.tridenttackle.co.uk/ Trident Tackle er driftet av en hyggelig fyr ved navn Gary Williamson. 

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy