Hjem FiskeFluefiske Tidligtur i Nordmarka 05.05.2017 – 07.05.2017

Tidligtur i Nordmarka 05.05.2017 – 07.05.2017

Av Bård Hammer

Så var det på tide å prøve sesongens første telttur i Nordmarka. Jeg hadde fulgt nøye med på været og facebook. Utrygg på om det ville være is på småvannene, men hadde trua på Rottungen ihvertfall. Jeg dro hjem tidlig fra jobben på fredag for å pakke ferdig. Jeg plukket opp Marius like etter fire. Vi tråklet oss gjennom byen for å hente Petter på jobb. Innom han så han fikk skiftet og hentet sekken, så var det rake vien til Skar. Med bare en stopp på butikken i Maridalsveien.

Pakkepils

Gutta hadde pakket lett. Jeg hadde som vanlig ikke det. Men jeg hadde med meg bærehjelp. Hugo har haltet litt i vinter og han begynner å dra på åra, så jeg er ikke så glad for å sette på han kløvet lenger. Men denne gangen måtte han bære litt. Han hadde soveposen min og tarpen, samt sin egen mat og skål. Fjellduken han bruker som sovepose endte Marius opp med siden det ble litt tungt. 4 kilo må han klare.

Etter en ikke alt for lang tur var vi fremme ved “det hemmelige vannet” Der lå isen tykk. Men siden klokken allerede var blitt halv åtte, så bestemte vi oss for å slå leir og gå videre til Rypetjern og Rottungen dagen etter. Jeg fikk opp teltet, Marius rigga hengekøye og Petter kappet granbar. Han skulle ligge på bakken.

Det lå tykk is på “det hemmelige vannet”

Bål er sjelden noe jeg gidder å styre med. Jeg er redd for å starte skogbrann, og jeg gidder ikke å løpe skogen rundt hele kvelden for å finne ved. Men med to halvpyromane fyrbøtere med på tur var det bare å sitte og kose seg i det hyggelige bållyset mens jeg nøt lyden av øks og sag som jobbet jevnt og trutt. Wokpanna med pølsevann veltet bare en gang over bålet, så de fikk seg noen lunkne wienere til slutt også. Jeg kjørte det kjedelige, men pålitelige primus og Real Turmat trikset. Men både Hugo og jeg røyk på en dessertwiener.

Bål i solnedgang

Da dagen hadde grydd for ganske lenge siden var det på tide med kaffe og frokost. Petter hadde hele tiden visst at han skulle ned igjen på lørdagen, men Marius var usikker på om han skulle bli på grunn av regnet som var meldt. For å rekke Rottungen og en buss til byen så Petter kunne rekke det han skulle, ville det ikke bli noe fisketid, så han fant ut at han like gjerne dro nedover med en gang. Marius heiv seg med med håp om å finne vakende fisk i råken på Øyungen. Hugo og jeg gikk videre mot Rottungen.

Fremme ved Rottungen. Endelig åpent vann

Noen tar av seg sekken før de bader, andre lar den være på

Etter en avstikker for å sjekke forholdene på Rypetjern, som var islagt, var jeg fremme ved Rottungen. Det var et ti meter bredt belte langs hele østsiden som var isfritt, solen skinte og det var nærmest vindstille. Perfekt! Hugo tok med seg kløvet uti for en kjapp dukkert, men klok av skade er alltid det jeg har i kløvet pakket inn i plastposer. Jeg fant en fin teltplass og sendte koordinatene til Jan-Erik som jeg visste var i området. Han var like ved Liggeren. Jeg hadde rukket å slå opp både telt og tarp før han kom tuslende gjennom skogen.

Skulle være klar for nedbør her. Husk å henge tarpen høyere neste gang

Jeg hadde satt opp teltet på en høyde slik at jeg hadde muligheten til å se vak mens jeg rigga det. Jeg fant også en Vakobservasjonsmessig glimrende plass for kaffedrikking og bespisning. Men vakene uteble. Jan-Erik hadde igjen dratt med seg en Aas uten for mye, så jeg fikk servert lunken øl. Den var finfin, men hadde smakt enda bedre med vak til.

Til slutt måtte jeg prøve å fiske. Jeg rigga opp #2 stanga for tørt og #5 for streamer og balanserte ut på flytemyra som fortsatt var hard. Jeg prøvde diverse emergere, myggimitasjoner, buzzere både over og under vann, stilleliggende og rolig twisting, men ikke noe fisk som var fysen. Så var det noen montananymfer med både grønt og rødt, sorte Wooly Buggers med rødt hode og uten. Ikke noe. Jeg så ett og annet vak, men det var gjerne langt utenfor kastehold og så sporadisk at det var umulig å se noe mønster. Det kunne gå timer imellom hvert vak. Så jeg satte fra meg streamerstanga og tusla ned til Gåslungen, men det var det samme der. Helt dødt. I overkant misfornøyd gikk jeg opp igjen.

 

Perfekte forhold

Ingen av oss er så ivrige på bål, og jeg var mest hypp på å finne ut om det meldte regnværet ville gjøre noe med bettet på søndagen, så det var tidlig i soveposen.

Jeg skylder på værendringene

Da jeg dro meg ut av teltet etter et par kopper kaffe i tidraget var det fortsatt litt regn i lufta. Det var litt sur vind og mye kaldere enn dagen før. Jeg gikk rett bort for å se etter vak, men livet er som en kommode; skuff på skuff.

Kaffekos i teltåpningen

Det ble frokost og masse kaffe før jeg tok på meg vadebuksene og crocsene og tråkka utpå flytemyra igjen. Samme runden som dagen før, med samme resultat. Så da var det bare å pakke sammen telt og tarp, spenne på seg sekken og rusle nedover til bilen.

Det hadde ikke blitt noe fisk, men jeg fikk meg en finfin todagers tur i marka med gode venner. Kanskje det vaker neste helg? Det får den som kommer seg opp i skogen igjen får se…

_-bård-_

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy