Hjem FiskeguiderSjøørretfiske TroutXP – Rapportering av fisketurer etter sjøørret i Aust-Agder

TroutXP – Rapportering av fisketurer etter sjøørret i Aust-Agder

Av Daniel

I disse dager lanseres en nettside for registrering av sjøørret som er fanget på fisketurer i Aust-Agder.

Hentet fra Asgeir Alvestad sin BLOGG

Foto: Asgeir Alvestad privat

​Målsetningen med TroutXP å legge til rette for enda bedre forvaltning gjennom å kartlegge hva som er viktig for at sjøørretfiskerne blir fornøyd med sin fritidsaktivitet, og hva som er viktig for å sikre robuste bestander av ørret over tid.

For å nå dette målet er vi helt avhengige av rapporter fra dere som fisker etter sjøørret i sjøen, også de gangene dere er på tur men ikke får ørret. fiskeren vil få tilbakemelding på fangsten sett i forhold til hva som er gjennomsnittsfangst og største ørret fanget. Daglig oppdatering av fangst vil også bli presentert på https://www.njff.no/fylkeslag/aust-agder.

Prosjektet er støttet av Aust-Agder Fylkeskommune og drives av Norsk Institutt for Vannforskning (NIVA) Universitetet i Agder og Havforskningsinstituttet Flødevigen i samarbeid med Aust-Agder Jeger og Fisk.

Dette er altså et prosjekt som kan gi en statistikk om hvor gode forholdene er, og hvor god bestanden av sjøørret egentlig er i Aust-Agder. Dette vil igjen kunne gi en indikasjon på hva som bør gjøres i forhold til forvaltningen i dette området. Kanskje må det jobbes mer med sjøørretbekkene, eller bruke mer på kultivering og tilrettelegging av sjøørreten.
En slik statistikk vil også kunne hjelpe oss i kampen mot ulike utfordringer som utbygginger, forurensing og oppdrett. Siden vi for eksempel nesten er helt skånet fra oppdrettenes ødeleggelser kan det være utrolig viktig å ha en god statistikk før de eventuelt blir mer utbredt i området. På den måten vi altså en slik fangststatistikk kunne gi oss kunnskap og dermed bedre grunnlag for gode argumenter mot de fleste ting som kan sette bestanden i fare.
Jeg bidrar gjerne med registrering av mine fangster, eller mangel på sådan, i et slikt prosjekt. Håper du også gjør det? Husk at du ikke trenger å avsløre god plassene dine, men bare fortelle hvilken kommune du fisker i. Still opp for en god sjøørretbestand, du også! Registrering gjøres på https://troutxp.no/
Statistikk finner du på https://troutxp.no/charts

Link til Asgeir Alvestad sin blogg finner du HER

[ads2]

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy