Hjem Fiske To sjeldne arter på en helg

To sjeldne arter på en helg

Av Daniel

Den sjeldne fangsten ble først fanget på stang i 2016 av Sebastian Rinaldo Pedersen. Helgen for 2 uker siden ble det dog tatt en til av Markus Bygnes Guttormsen. Kjetil Guttormsen, som er far til Markus, hadde tidligere fått arten, men nå hadde han fått for seg at sønnen også måtte få dratt opp en. Offisielle tall fra artsfiske.com viser at det kun er ca 25 personer som har fått langhalet langebarn her til lands. Når Markus hadde fått en ny art på listen, ville far Kjetil gjøre det samme. Han tok like godt en liten fløyfisk som tidligere kun har blitt fanget av 7 andre personer her til lands.

Når Fiskeavisen tar kontakt med fiskeklubben Galskap, er Kjetil rask med å svare på Messenger.
Han vill gjerne dele historien om fangsten sin med oss i Fiskeavien.

Markus med sin langhalet langebarn

– Vi var på målrettet fiske etter langhale til junior, siden han mangla den. Da den omsider satt, ville jeg bare ha to nedslipp for å se om det var en til meg også. På andre nedslipp er det noe som såvidt er borti agnet, så jeg reagerer og sveiver opp. Ingen har noensinne sett denne arten på denne plassen før såvidt meg bekjent, til og med ikke Rudolf Svendsen som har dykka der mye. Derfor var det en skikkelig overraskelse når denne kom opp, forteller Kjetil til Fiskeavisen.

Hvordan kan man få en denne fisken?
– Langhalet langebarn er en bunnfisk som lever på 15 til 40 meters dyp såvidt vi vet til nå. Den fiskes typisk med kroker i str 8 til 14, gjerne med en liten rekebit på. Det er mye småflyndrer i området, så man drar gjerne opp mellom 30 og 100 stk av de… før endelig langebarn sitter.

Kjetil forteller også at det var her den først ble oppdaget, av dykkeren Rudolf Svendsen. Første stangfangede fisk var et resultat av målrettet fiske etter arten. Det er veldig liten sannsynlig for at noen i Norge har fått den tilfeldig, da man må bruke små kroker på en plass som myldrer av bittesmå sandflyndrer.

Markus med sine nå 115 arter og Ketil med sine nå 111 er veldig fornøyd med å få sine første Langhalet langebarn.

Kjetil med sin liten fløyfisk

Hehe….kort historie

Da junior fikk lurt opp sin langhala, så tenkte jeg at jeg ville prøve et par nedslipp jeg også. Det har hendt før at flere langhala biter på rappen. Så jeg stjal tackelet til guttungen, og festet det på min stang.

På andre nedslipp var det noe som forsiktig rørte agnet. Jeg kjente ikke mye vekt, fisken veide tross alt bare 10 gram. Overraskelsen var stor da vi forstod hva det var….noe som tok få sekunder; en liten fløyfisk. 

Vi hadde egentlig planer om å prøve en halvhemmelig plass senere i år etter liten fløyfisk, så jeg fikk kjapt beskjed om at jeg hadde tjuvstarta.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy