Hjem fortellinger En tur jeg aldri glemmer! Haspelfiske og ørret funker fett!

En tur jeg aldri glemmer! Haspelfiske og ørret funker fett!

Av Raphael Pedersen

Det er et lite år siden at denne kubben fra Rogaland bestemte seg for å bite over sluken min. Men en slik fisk kan gjerne fortelles om igjen. En brunørret på 1800gram er en fangst som ikke faller ut av minnet. 

Sammen med min  kompis Per Thingbø skulle vi teste ut et vann i Rogaland som huser brukbar ørret. Selv er jeg nok mest kjent som havfisker, men noen turer etter ørret og røye i løpet av året blir det. Denne gang angrer jeg definitivt ikke. For denne turen vil jeg neppe glemme med det første!

Nydelig brunørret på 1,8kg.
Foto Per Thingbø

Med relativt lett utstyr som vil si stenger i klassen 2-12gram og små sneller gjorde vi oss klar. Etter noen kast var det fin fisk på hos meg, den kjørte seg dessverre fast , derfor kan jeg bare spekulere i hvilken størrelse vi snakker om.

Skal jeg tippe vil jeg si rundt kiloet.
Et par kast til så hugg det jaggu igjen, men feil størrelse. En røye på 300 gr.

Per hadde noen følgefisk, men de var lite bitevillige og det ble lite som skjedde.

Vi fisket oss nærmere hverandre og det ble gang på fiskehistoriene fra begge munner.
-Så skjer det.
Det hugger til på stangen min og det går omlag tjue meter superline fra snella mi i fiskens første utras.
Etter utraset viser fisken seg ved å gjøre et flott hopp i vannet.
Mitt fokus er på kjøring av fisk , mens jeg ber Per om å filme fighten.

Jeg vet at jeg har en pen ørret i andre enden og bruker god tid på den. Ørreten får kjøre seg tom for krefter før jeg i det hele tatt vurderer å lande den. Tiden står stille og adrenalinet er superhøyt, derfor vet jeg ikke hvor lang tid det tok før fisken var på land.
Jeg vet bare at minuttene var en deilig nytelse og en stor påminnelse om hvorfor jeg elsker å fiske!

Per fikk til slutt håvet fisken som ikke satt så alt for godt på en 7 grams sølvkroken spesial 43 (rød/kobber) Skjelven kunne jeg løfte mitt livs største ørret opp i armene mine! For en vakker fisk, for en K-faktor for en kubbe!! Mitt livs fangst i ferskvann uten tvil. Vekten viste 1800 deilige gram. Per skal forresten ha for ivrig filming med mobilen. Jeg tror det kunne blitt en ganske uforglemmelig film, dersom han hadde trykket på ‘ rec’ først!

Litt middag må være med hjem. Nydelig mat!
Foto: Raphael Pedersen

Et par røyer og en 600grammer ble det også. Superduper tur! I år skal jeg ha enda større, jeg vet det svømmer stor fisk i vannet der !

vh Raphael

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy