Hjem Nyheter Stort engasjement hos fluefiskerne i Rogaland

Stort engasjement hos fluefiskerne i Rogaland

Av Redaksjonen

#ROGAPLAST

De fleste fluefiskere er opptatt av miljøet. I Rogaland har fluefiske miljøet startet kampanjen #Rogaplast.

Kampanjen går ut på at fluefiskere bruker 5 min på å rydde plast i områdene de har fisket. De kan da legge ut bilde av linekurven fullt med plast på facebook gruppen «fluefiske i Rogaland», og tagge bildet med #Rogaplast.

Skrevet av:  Oddbjørn Fiskå

Dessverre er det slik at vi opplever masse søppel og plast rundt omkring i skjærgården og i de flotte fjordene våre. Da denne kampanjen ble lansert i høst, tok det ikke lang tid før det begynte å dukke opp bilder av linekurver fulle av plast.

Initiativtaker til kampanjen er Espen Heimreid Wesbye. Ved siden av å være musiker er Espen en ivrig fluefisker.

Bilde av: Espen Heimreid Westbye

«Ideen oppstod da jeg traff Christopher Løvås som fortalte om “plastic in a basket” prosjektet i Danmark. Kort tid etter opprettet jeg #Rogaplast for å se om fluefiskerne i Rogaland kunne bidra til samme type konsept i Norge også» forteller Espen.

«#Rogaplast har blitt lansert i Facebook gruppen “fluefiske i Rogaland” foreløpig, og fluefiskerne der deltar i prosjektet. Det er også donert penger fra frivillige slik at vi kan trekke tilfeldige vinnere i prosjektet som får da en fin premie. F.eks en fin fluestang til sjøørret e.l» sier han videre.

«Vi bør alle delta på dette for å prøve å holde fjordene våre rene. Vi klarer ikke plukke all plast som ligger i havet, men om vi klarer å gjøre en mikroskopisk forskjell så er det veldig mye bedre enn ingenting. Vi har alle sett hva plast i sjøen kan gjøre mot dyrelivet. Og kanskje den ene dagen vi plukket plast etter fisketuren vår så gjorde vi livet for en fisk eller fugl lettere. Det er så lite som skal til for å gjøre en forskjell. Etter prosjektet startet har jeg erfart at de faste goplassene er fri for plast. Kun når det har vært uvær har det skylt inn ny plast. Dette ryddes, og da møter vi en ren plass neste gang. Selv bomturene våre har en premie nå» forteller en engasjert Espen.

Kampanjen har vekket et stort engasjement hos fluefiskere i Rogaland. Det er helt sikkert at denne kampanjen virker, og at flere områder ryddes jevnlig for søppel og plast. Det er flott å se hvordan fluefiskere tar ansvar, og bidrar til en ren skjærgård og rene fjorder.

«Planen er å finne andre bidragsytere i andre fylker som kan sette i gang liknende prosjekter der» avslutter Espen.

Så herved er utfordringen sendt.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Skulle fiske ørret, endte opp med en stor gullfisk - Fiskeavisen.no 23. august 2019 - 19:28

[…] også: Stort engasjement hos fluefiskerne i Rogaland-Målrettet fiske etter vederbuk på flue har jeg ikke hørt om før, sier Raphael Pedersen.Pedersen […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy