Hjem Fiske Vi tok en liten prat med Wyeld Fly Fishing

Vi tok en liten prat med Wyeld Fly Fishing

Av Daniel
Jeg tok et prat med Wille fra Wyeld Fly Fishing for å bli litt bedre kjent med han og gjengen.
Har sett mye fra de på Instagram og Vimeo (Vimeo er nesten det samme som Youtube om du skulle lure)
Må bare nevne at de er veldig flinke til å bruke #Fiskeavisen på Instagram noe jeg setter veldig pris på.
Karene her har også laget en rekke filmer som ligger på Vimeo.


Så hvem er Wyeld Fly Fishing Wille?
Wyeld Fly Fishing består utav mig själv Wille Lindh, Jonathan Fagerroth och Mattias Björkstrander samt Oskar Gester.

Dere er jo 4 personer som fisker for Wyeld Fly Fishing. Hvordan ble dere denne gjengen?

Mycket på grund av att jag hade kommit till en gräns där jag saknade att kunna dela med mig utav glädjen flugfisket ger, att kunna vara tillsammans med likasinnade vid vatten och hjälpa varandra till att fånga fisk och sen sitta vid lägerelden och berätta gamla rövarhistorier och skratta, idén hade funnits ett tag men det var inte förren 2014 jag startade Wyeld och började prata med andra flugfiskeintresserade över internet och bjöd ut dem för att fiska så man fick lära känna varandra, och måste säga att jag har haft tur som har lyckats fått ihop en sån bra grupp med sköna personer.


Hva var det som fikk deg til å starte med fiske Wille?

Jag växte till en början upp i Jämtland där vår fritid bestod utav jakt och fiske, jakten fastande jag inte så mycket för men fisket präglade mig, min pappa lärde mig att fiska när jag bara var ett par år gammal och några av mina bästa barndomsminnen är ifrån fisket i Jämtland, jag ville fiska jämt som liten och så känner jag än idag över 30 år senare och tack vare en förstående fru kan jag fortfarande vara ute och fiska 70-90 dagar om året.


Beste opplevelsen du har opplevd på alle turene du har hatt?
Oj det finns många stunder att välja emellan.. Men måste nog säga att bästa upplevelsen var när min son Felix fick sin första öring på fluga, han var bara 5 år och vi var ute på tur i fjällen.

Dere er jo ekstremt flinke til å lage videoer og ta bilder på tur.
Har dette blitt en stor del av turene deres nå? Eller hender det dere legger igjen kameraet hjemme?
Ja det är en liten omställning, förut hade jag nästan aldrig med mig någon kamera men nu när vi satsar på att göra filmer med teamet så är det alltid minst en kamera med på turerna, och ju mer vi lär oss om filmning desto mer utrustning blir att släpa med sig, så det är både på gott och ont, men det här året kommer det att bli ännu mer fokus på att filma, och redan nu är många turer planerade så jag tror att det kommer bli ett bra år för oss.

Salt filmene deres ble veldig populære. Er det lenge til vi får se Salt 3?
Salt 3 är planerad att släppas någon gång i slutet utav april, senast första veckan i maj. Har en del turer inbokat så det gäller att våran planering håller.

Har dere noen tips til oss norrbaggare som vil til Sverige for å fiske med flue?
Gimån ligger mig väldigt varmt om hjärtat då det ligger nära mitt barndomshem, och man ska veta att Gimån är så mycket mer än bara Stavre och Idsjöströmmen, finns många fina guldkorn där, annars är fjällfisket ypperligt speciellt kring Åre och en bit norrut.Helt til slutt, så må dere fortelle hvor våre lesere kan følge dere videre?
Oss kan ni följa på Instagram/wyeldflyfishing och kika gärna in på våran Vimeo sida, vimeo.com/wyeldflyfishing 
Tight lines / Wille Lindh

Strossle

Du vil kanskje like dette også

2 kommentarer

SALT 3 er endelig ute! - Bli med på sjøørretfiske i Sverige - Fiskeavisen.no 17. april 2017 - 15:02

[…] Vi tok en liten prat med Wyeld Fly Fishing […]

Svar
Norrtäljeelven - en ny svensk perle? - Fiskeavisen.no 30. januar 2018 - 18:41

[…] Les også vårt intervju med Wyeld Fly Fishing […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy