Hjem FiskeLaksefiske A-Team Trolling master Bornholm 2017

A-Team Trolling master Bornholm 2017

Av Daniel
 A-Team er et trollingfiske team fra Østlandet. For de som ikke vet hva trollingfiske er:  Trolling er engelsk og oversatt til norsk betyr det dorging. I Norge når det er snakk om trolling, er det som regel ofte en mer avansert form for dorging. Du kan lese mer om trolling på slutten av saken.

Bilde: A-Team Trolling

Her kommer en rapport fra A-Team sitt fiske på Bornholm 2017. Finn frem kaffekoppen og nyt, disse gutta vet hva de driver med! 

Bilde: A-Team Trolling

Forfatter: Frank Ronny Johansen  (A-Team Trolling)
Da er vi på vei hjemover etter en flott uke på Bornholm og Trolling Master. 350 deltagende båter fra 11 nasjoner deltok. Her er en kort oppsummering av uka som har gått.
Vi ankom Bornholm noen dager i forkant av konkurransen for å prøvefiske. Allerede forrige søndag var vi på vannet for å fange laks. Det blåste endel og det var bølger opp mot en meter. Etter noen timers fiske hylte det plutselig i fiskesnella på taket. Knut Einar tok stanga og kjempet en drøy halvtime før gjestematros Arve Rønningen fikk håvet laksen ombord. Den ble veid til 15,1 kilo. Den tok en Ismo Magnum (Fotomodellen/Vicks Blå) i overflate like ved Eriks Hull.
Mandagen blåste bort, så vi reiste til Nexø sammen med en norsk gjeng og tittet på litt fiskeutstyr.
Tirsdag var siste dag med prøvefiske og Arve fikk en liten laks på rundt 6 kilo, som tok en Ismo Magnum Ønerud i overflata.
Trolling Master Bornholm
Onsdag kl 1200 gikk starten i årets konkurranse. Siden det er en noe forkortet fiskedag (6,5t), satte vi kursen drøye 6-7 nm fra land på vestkysten av Hammerodde. Vi så mye lovende på ekkoloddet men fikk ikke laksen til å bite.
Torsdag gikk starten kl 0700. Reiste tilbake til samme område som vi var dagen før, men litt lenger sør/vest. Vi fant mye spennende på ekkoloddet og kjørte frem og tilbake på en liten spott i flere timer. Til slutt ga det belønning i form av en laks på 12,91 kilo som undertegnede sveivet inn. Den tok en ei lita grønn/sølv skje på riggen.

Vi forsatte en stund til i samme området før vi fisket oss hjemover. Kvart om fem hylte det til igjen i snella på taket. Knut Einar kjempet lenge og hardt med laksen som vi fort skjønte var stor. (Tok en Northern King i quack størrelse) I og med at vi hadde dårlig tid for å rekke inn i tide, plukket vi inn alt fiskeutstyr og kjørte fisken hardt. Klokka nærmet seg seks før vi fikk håvet den ombord i båten. Det var ikke tid til å ta bilder, så det var bare å sette båten i gir og gi full gass til Tejn havn. Laksen var såpass stor at den skulle veies inn live på TV2 scenen. Når den så ble veiet inn stoppet vekta på 17,2 kilo. Ny pers og ny båtrekord.

(Må også nevne at Johnny Nohr fanget en større laks samme dagen på 18,38 kilo. Dagen etter tok han nok en storlaks på 17,57 kilo)
Fredag var det nok en tidlig start kl 0700. Siden været hadde roet seg endel, reiste vi tilbake til plassen vi fikk 15 kilosen, øst for Davids Banke. Etter en times fiske hadde vi merket mye spennende på ekkoloddet, og vi kjørte frem og tilbake over waypunktene. Dette ga resultater, og vi plukket to mindre lakser på 5 og 6 kilo før kl 1200. De tok en Ismo Magnum og en Ismo quack skje. Etter dette skjedde det ikke mer og vi reiste inn til havna i Tejn. Vi klatret opp til en femteplass sammenlagt etter tre dagers fiske (Samme som i fjor).
[ads2]Lørdag 0700 satte vi kursen til samme området som fredag. Det blåste mer denne dagen, spesielt tidlig på morgenen. Bølgene var opp mot meteren og vi følte vi ikke fisket godt selv om vi så mye bra på loddet. Brodern, Kjell Are, fisket i samme området og plukket en pen laks som senere på kvelden ble veiet inn live på TV2 scenen til 14,2 kilo. Dette ga oss selvfølgelig mer trua, så vi holdt det gående i området til kl 13. Da følte vi at vi måtte prøve en annen plass, så vi trollet oss videre opp til nordspissen av Davids Banke. Når vi kom dit hadde sjøen roet seg og sola varmet. Av med Ursuiten og varmt undertøy og på med treningsbukse og t-skjorte Knut Einar rakk ikke å få av seg tøyet før det hylte i snella på taket. Laksen tok mye scene så vi trodde den var stor. Ryddet inn alt fiskeutstyr og fortsatt tok laksen sene av snella. Da var det bare å kjøre etter fisken, og når vi først så den etter 15 minutters tid så vi at den var feilkroket i halen. Knut Einar svettet som en gris i solskinnet i fem minutter til før vi fikk den i håven. Spenningen var stor når vi reiste inn til Tejn ett par timer senere på om den var godkjent eller ikke. Minstemålet er 80 cm i konkurransen, og den ble målt inn til 80,5 cm. Den veide 4,6 kilo og tok en Ismo Magnum Ønerud.

Så var det bare å vente i spenning og se hvilken plassering vi skulle ende med. Hadde satt oss ett høyt mål før konkurransen om å bli topp 20, noe som er sinnsykt bra da man konkurrerer mot noen av de beste fiskerne i Europa. Vi hadde etter dag 3 mange som pustet oss tett i hæla på poeng, så spenningen var stor hvordan det hadde gått for dem. Da vi fikk høre at flere av dem hadde kjørt tomt øynet vi sjansen til å komme topp ti i år også. Når alle laksene var ferdig innveiet på TV2 scenen senere på kvelden viste resultatlista at vi havnet på en 6 plass i verdens største trolling konkurranse.

Ny bestenotering av en norsk båt i Trolling Master Bornholms 11 års historie.
Andre norske med tellende fisk i konkurransen:

Team Mjøsa med Johnny Nohr og Rune Cocossa endte på en flott 17 plass. De fanget den fjerde og sjette største laksene i konkurransen.
Team Beason Norge med skipper Kjell Are Larsen, og Alexsander Graarud og Steinar Moen fikk en flott 31 plass.
Team No Fish med kaptein Johnny Høgli og Oddvar Frank fikk en 63. plass.

Team Syncro med Atle Børke og Tom Sturla Hansen kom på 67. plass.
Team Blega, Aslak og Jarle, endte på 99. plass.
Team Andersen med far og sønn Tom og Vidar: 110. plass.
Team Norje 1 med Per Ivar og Rune endte på 130 plass.
Resultater:

Bilder: A-Team Trolling

Ja, det er lov å juble når man lander en slik en! Bilde: A-Team Trolling

Noen klipp fra turen.

Det er ikke vanskelig å se at gutta har hatt et ball på fisketur. Følg gjerne A-Team Trolling. Link til deres egne sider A-Team Trolling

Mer om trollingfiske kan du lese om her

Publisert av Raphael Pedersen med tillatelse fra A team Trolling

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy